4 روش طرز تهیه آرد نخودچی با نخود خام و بو داده با کیفیت بازاری

به گزارش دوست داشتنی ها، آرد نخودچی یکی از آردهای بسیار پرکاربرد در تهیه انواع شیرینی، کیک، بیسکویت، دسر و حتی یکی از مواد اصلی در تهیه بعضی غذاهای ایرانی و فرنگی است. آرد نخودچی معمولا به خاطر فاقد گلوتن بودن، برای بیماران مبتلا به سلیاک هم مناسب است. اگر شما هم جزو آن دسته افرادی هستید که می خواهید آرد نخودچی را با قیمت به صرفه و به صورت سالم و مطمئن تهیه کنید، می توانید آرد نخودچی را به راحتی در خانه درست کنید. در این مقاله از در ما طرز تهیه آرد نخودچی به 4 روش و نکات تهیه آن و کاربردهای آن در آشپزی را به شما آموزش خواهیم داد.

4 روش طرز تهیه آرد نخودچی با نخود خام و بو داده با کیفیت بازاری

مواد لازم برای تهیه آرد نخودچی (روش اول)

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
نخودبه اندازه دلخواه

مدت زمان آماده سازی و استراحت نخود: 12 ساعت

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت آرد نخودچی: 2 ساعت

مراحل طرز تهیه آرد نخودچی شیرینی

آرد نخودچی را می توانید به صورت پخته و آرد نخود خام تهیه کنید که هر کدام طعم متفاوتی دارند. در ادامه طرز تهیه آرد نخودچی مرحله به مرحله را به شما آموزش خواهیم داد.

مرحله اول: نخودها را خیس کنید

ابتدا نخودها را پاک کنید و زیر آب بشویید و تا گل و لای آنها پاک گردد. سپس نخودها را در یک کاسه بریزید و در حدی که روی آنها را بپوشاند، آب سرد یا ولرم اضافه کنید.

نخودها را به مدت 12 تا 24 ساعت خیس کنید. در این مدت 2 تا 3 بار آب روی نخودها را دور بریزید و با آب تازه عوض کنید تا بوی ترشیدگی نگیرد.

در صورت تمایل می توانید انواع حبوبات مثل نخود را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله دوم: نخودها را بجوشانید

بعد از خیس خوردن نخودها، آبی که نخودها را در آن خیس نموده اید، دور بریزید. نخودها را در یک قابلمه با اندازهی آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا آب آغاز به جوشیدن کند. بهتر است کف هایی را که روی سطح آب ایجاد می شوند، با ملاقه بگیرید و دور بریزید تا رنگ آرد نخودچی، در نهایت کدر و تیره نگردد.

مرحله سوم: نخودها را بپزید

در این مرحله، درب قابلمه را بگذارید و شعله را کم کنید. اجازه دهید نخودها به مدت 2 ساعت روی حرارت ملایم بپزند و نرم شوند ولی له نشوند و ظاهر خود را از دست ندهند. می توانید به مدت 50 دقیقه نخودها را در زودپز بپزید تا زودتر پخته شوند. سپس نخودهای پخته را آبکش کنید.

مرحله چهارم: پوست نخودها را بگیرید

نخودهای آبکش شده را روی یک پارچه تمیز پهن کنید و پوست نخودها را با دست جدا کنید. نخودهای پوست کنده را در یک سینی بریزید و در مجاورت هوای آزاد بگذارید تا رطوبت آنها گرفته گردد. معمولا 4 تا 5 روز زمان ضروری است تا نخودها خشک شوند.

مرحله پنجم: نخودها را آسیاب کنید

بعد از خشک شدن نخودها، آنها را در آسیاب بریزید و آنها را پودر کنید تا کاملا نرم و یکدست شوند. نخودهای پودر شده را الک کنید تا کاملا صاف شوند. تکه های درشت را دوباره در آسیاب پودر کنید. همه نخودها که پودر و آسیاب شدند، آنها را در تابه بریزید.

مرحله ششم: آرد نخودچی را بو بدهید

برای اطمینان، زیر تابه ای که آرد نخودچی را در آن ریخته اید، روشن کنید و آرد را تفت دهید تا یک بار دیگر طعم خام آرد نخودچی گرفته گردد و کمی رنگ آن طلایی گردد ولی نسوزد. حدود 10 دقیقه تفت دادن کافی است. سپس شعله را خاموش کنید و اجازه دهید آرد نخودچی سرد گردد.

مرحله هفتم: آرد نخودچی را در جای خشک و خنک نگهداری کنید

بعد از اینکه آرد نخودچی کاملا خشک و رطوبت آن گرفته شد، آن را در بطری شیشه ای یا ظرف دربسته بریزید و در یخچال یا جای خشک و خنک و تاریک نگهداری کنید. این آرد نخودچی را می توانید 6 ماه تا 1 سال بدون تغییر طعم و خرابی (در صورت نگهداری صحیح) بهره ببرید.

ضمناً شما می توانید آماده و با کیفت را از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی تهیه کنید.

طرز تهیه آرد نخودچی (روش دوم)

در این روش، باید نخود را مانند بالا، بخیسانید و هر از گاهی آب روی آن را عوض کنید. سپس نخود را با اندازهی آب بپزید. بعد از پخت، نخودها را آبکش کنید و پوست آنها را بگیرید. سپس نخودها را در دستگاه غذاساز پوره کنید تا نرم شوند.

نخودهای پوره شده، را در یک سینی بریزید و در هوای آزاد بگذارید تا خشک شوند. سپس نخودهای پوره شده را در آسیاب بریزید و پودر کنید. پودر را الک کنید و آرد نخودچی صاف و یکدست را در بطری یا ظرف دربسته در یخچال یا جای خشک و خنک نگهداری کنید.

طرز تهیه آرد نخودچی دو آتیشه (روش سوم)

برای تهیه آرد نخودچی دو آتیشه، نخودها را به مدت 12 ساعت بخیسانید و چند بار آن آنها را عوض کنید. مثل روش اول، نخودها را بپزید و پوست آنها را بگیرید. سپس کف یک سینی فر را فویل آلومینیومی یا کاغذ روغنی بیندازید. نخودهای پخته را کف سینی پخش کنید (می توانید انواع ادویه ها و طعم دهنده ها مثل فلفل پاپریکا، نمک، فلفل قرمز، فلفل سیاه و … روی نخودها بریزید).

مثل فر را روشن و روی دمای 170 درجه سانتی گراد گرم کنید. حدود 10 دقیقه بعد که فر گرم شد، سینی را در فر بگذارید. به مدت 10 دقیقه نخودها را در فر بگذارید تا برشته شوند. درب فر را باز کنید و نخودها را هم بزنید تا قسمت های دیگر آنها هم طلایی گردد. وقتی همه نخودها برشته شدند، سینی را بیرون بیاورید.

نخودها که از دما افتادند، آنها را در غذاساز یا آسیاب پوره کنید. اگر نخودها نم دارند، آن ها را در دمای محیط بگذارید تا رطوبت خود را از دست بدهند، بعد آنها را پودر و آسیاب کنید. سپس پودر آرد نخودچی را الک نموده و در بطری درب دار و تمیز، در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

طرز تهیه آرد نخود خام (روش چهارم)

در این روش، احتیاجی به پختن نخودها روی شعله گاز یا برشته کردن آنها داخل فر نیست. فرق آرد نخودچی با آرد نخود همین است که لازم نیست نخودها را بپزید. نخودها را بشویید. به مدت 12 ساعت بخیسانید. در این مدت چند بار آب روی نخودها را عوض کنید.

سپس نخودها را آبکش کنید. پوست نخودها را با دست جدا کنید. نخودها را غذاساز بریزید و پوره کنید. سپس پوره ها را در هوای آزاد بگذارید تا خشک شوند. بعد پوره نخود را در آسیاب یا آسیاب قهوه بریزید و پودر کنید. پودر آرد نخود خام را الک کنید تا کاملا صاف گردد. آرد نخود خام را در بطری تمیز و مکان خشک و خنک نگهداری کنید.

با آرد نخودچی چی درست کنم؟

آرد نخودچی برای چه غذاهایی استفاده می گردد؟ این آرد در تهیه انواع غذاها، دسرها، شیرینی ها و … کاربرد دارد. بعضی از کاربردهای آرد نخودچی را در ادامه مرور خواهیم کرد:

  • آرد نخودچی به جای آرد گندم در تهیه انواع کوکو، انواع کتلت، شامی نخودچی، کوفته اراکی، انواع فلافل و … استفاده می گردد.
  • می توانید با آرد نخودچی انواع نان، کاچی و حلوا درست کنید.
  • در انواع سوپ و آش، برای قوام پیدا کردن غذا، می توانید از آرد نخودچی به جای آرد گندم بهره ببرید. چون آرد نخودچی حاوی آمیلوپکتین است و وقتی در آب حل می گردد، حالت ژله ای می گیرد.
  • با آرد نخودچی می توانید انواع شیرینی مثل شیرینی نخودچی، شیرینی برشتوک نخودچی، حلوا سه آرد و … درست کنید.
  • ورزشکاران می توانند آرد نخودچی را همراه با شیر، به عنوان میان وعده استفاده نمایند.
  • برای گیاهخواران یا وگان ها که تخم مرغ مصرف نمی نمایند، آرد نخودچی به خاطر اینکه سرشار از پروتئین است می تواند به عنوان جایگزین تخم مرغ در نظر گرفته گردد.

فوت و فن درست کردن و نگهداری آرد نخودچی خانگی

چرا آرد نخودچی گلوله و سفت می گردد؟

  • رطوبت علت اصلی گلوله شدن آرد نخودچی است. اگر نخودها در زمان پودر شدن، هنوز رطوبت داشته باشند، بعد از قرار دادن در بطری یا ظرف، گلوله می شوند.
  • اگر ظرفی که آرد نخودچی را در آن نگه می دارید، خیس است یا رطوبت دارد، آرد گلوله می گردد.
  • اگر محیطی که آرد را در آن نگه می دارید، نم دار و مرطوب باشد، آرد سفت می گردد.

برترین مکان برای نگهداری آرد نخودچی کجاست؟

برای جلوگیری از کرم یا پروانه زدن آرد نخودچی، این آرد باید در جای خنک یا سرد نگهداری گردد. بنابراین برترین مکان برای نگهداری آرد نخودچی، یخچال است. اما می توانید در کابینت و جای خنک هم آن را نگه دارید که نم دار و مرطوب نباشد.

منبع: افق کوروش
انتشار: 5 آذر 1403 بروزرسانی: 5 آذر 1403 گردآورنده: bestlike.ir شناسه مطلب: 1611

به "4 روش طرز تهیه آرد نخودچی با نخود خام و بو داده با کیفیت بازاری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "4 روش طرز تهیه آرد نخودچی با نخود خام و بو داده با کیفیت بازاری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید