هشدار؛ مرغ و گوشت نباید شسته شوند!
به گزارش دوست داشتنی ها، تحقیقات نشان می دهد که شستن گوشت قرمز یا مرغ در آب، باکتری ها را تا حدود یک متری در فضای محیطی پخش می شوند و روی میز، دیگر غذاها، حوله ها و حتی خود شما می نشینند.
شستشوی چیز هایی که نباید شسته شوند همیشه یک چالش است! فرهنگ و عادت ما ایرانی ها با آب کشیدن هر چیزی پیوند دارد پس باید روشی پیدا کنیم که مشکل را حل نماید. در این گزارش شما با راه حل بهداشتی چالش شستن مرغ آشنا شوید. روشی که طعم آن را هم بهتر خواهد کرد.
ارشناسان ایمنی مواد غذایی در کشور های مختلف جهان، شستن گوشت خام اعم از چهارپایان و ماکیان، به خصوص مرغ، را قبل از پخت توصیه نمی کنند، زیرا وقتی این مواد غذایی را آبکشی می کنید، باکتری های سطحی آن ها در آشپزخانه شما پخش می شوند.
تحقیقات نشان می دهد که شستن گوشت قرمز یا مرغ در آب، باکتری ها را تا حدود یک متری در فضای محیطی پخش می شوند و روی میز، دیگر غذاها، حوله ها و حتی خود شما می نشینند.
آلودگی آشپزخانه و اطراف سینک می تواند منجر به بیماری شود. محققان دانشگاه درکسل نشان داده اند که بهتر است گوشت و مرغ را مستقیما از بسته بندی به تابه منتقل کنید، زیرا حرارت مورد نیاز برای پخت و پز، باکتری های موجود را از بین می برد.
جستجو در گایدلاین ها و دستورالعمل های وزارت کشاورزی کشور های مختلف نشان می دهد تنها مورد مجاز استفاده از آب روی گوشت خام ماکیان وقتی است که پای نمک در میان باشد! نحوه به حداقل رساندن خطر آلودگی این باکتری ها این است که بعد از تمیز کردن سینک، ابتدا ظروف، آبچکان، حوله و اسکاچ، دستمال ها و سایر اشیاء را از اطراف ظرفشویی بردارید و اطراف سینک خود را با دستمال کاغذی بپوشانید. ظرفی که قرار است گوشت در آن پخته شود را به کنار ظرفشویی منتقل کنید تا همه چیز آماده باشد.
سینک را با آب سرد پر کنید و به آن نمک اضافه کنید. گوشت مرغ یا بوقلمون و ... در آن قرار دهید و اجازه دهید در همین شرایط بماند. برای آبکشی و جلوگیری از پاشیدن آب، آن را به آرامی باز کنید. مطمئن شوید که آب از انتهای دیگر حفره خارج می شود.
گوشت سفید را بالا نگه دارید تا آب آن داخل سینک برود، سپس به آرامی به ظرف پخت منتقل کنید. حوله های کاغذی را بردارید، سینک و اطراف سینک را با آب گرم و صابون تمیز کنید و به پخت غذای خود ادامه دهید.
نکته جالب اینکه این علاوه بر یک روش بهداشتی، یک روش آشپزی ویژه هم هست! این کار باعث می شود پروتئین های گوشت شکسته شوند و در اثر پختن آب خود را از دست ندهند. نتیجه اینکه بعد از استفاده از آب نمک شما مرغ - یا هر گوشت ماکیان دیگری- دارید که با آلودگی حداقلی، طعم و بافتی بهتر هم پیدا کرده. می توانید با خیال راحت آن را گریل یا سرخ کنید، بپزید و از خوردن یک گوشت طعم دار با بافتی نرم لذت ببرید.
دکتر زینب کریمی، متخصص تغذیه، نیز با تایید بهداشتی این روش افزود در فرهنگ ما ایرانی ها، آب کشیدن گوشت رایج است پس بهترین راه این است که بعد از شستشو، پیرامون ظرفشویی را به خوبی ضدعفونی کنیم.
منبع: همشهری آنلاین
منبع: فرادید