طرز تهیه برنج آبکش ایرانی به روش چلو رستورانی و مجلسی
به گزارش دوست داشتنی ها، روش آبکش کردن برنج ایرانی برای درست کردن برنج مجلسی به روش چلو رستورانی کار سختی نیست و فقط باید فوت و فن های آن را بلد باشید. برنج آبکش یکی از رایج ترین روش های پخت برنج ایرانی است که موجب می گردد ظاهر برنج شما دانه دانه و مجلسی گردد. معمولاً هر چقدر بیشتر فوت و فن های طرز تهیه برنج آبکش را رعایت کنید، برنج شما بهتر از آب در می آید. طرز تهیه برنج آبکش به روش چلو رستورانی و نکات پخت برنج ایرانی آبکش را در بخوانید. در همراه ما باشید.
فوت و فن های طرز تهیه برنج آبکش مجلسی به روش رستورانی
- تفاوت اصلی پخت برنج را می توان در نحوه آبکش کردن آن دانست. آبکش کردن برنج برای خانم ها یکی از ساده ترین کارها ولی در عین حال حساس ترین هم است؛ یعنی اینکه فقط کافی است تا چند لحظه در زمان پخت، اندازه آب استفاده شده، اندازه نمک و روغن دقت خود کم دقتی نمایند، آن وقت برنجی که دم می نمایند کمی متفاوت با آن چیزی است که شاید شما از یک برنج ابکش مجلسی سراغ دارید.
- اگر برنج خیلی شور شده بود، در هنگام آبکشی می توانید از اندازه آب بیشتری برای شستن بهره ببرید یا در هنگامی پخت آن در آب، چند سیب زمینی هم بین برنج ها قرار بدهید. اگر نمک برنج کم شد، به آن نمک اضافه کنید.
- در پاسخ به این سوال که چرا برنج دم نمی کشد باید بدانید که اگر برنج را زود آبکش کنید و برنج بیش از اندازه خشک باشد، معمولاً به خوبی دم نمی کشد و باید کمی آب و روغن به آن اضافه کنید.
- اگر برنج ته گرفت، اندازهی نان روی آن قرار دهید تا بوی ته گرفتگی از بین برود؛ البته اگر برنج را روی شعله کم بگذارید و از اول مراقب آن باشید، هیچ وقت این اتفاق نخواهد افتاد.
- برای خوب قد کشیدن برنج ایرانی می توانید در هنگام جوشیدن برنج در آب یک استکان آب سرد یا دو قاشق روغن به برنج اضافه کنید.
- در هنگام جوشیدن برنج در آب اگر یک قاشق آبلیمو یا یک قاشق ماست یا دوغ اضافه کنید، باعث سفیدتر شدن و نچسبیدن برنج می گردد؛ البته اگر از برنج های مرغوب ایرانی بهره ببرید، با چنین مسئله ای روبرو نخواهید شد.
- در خصوص این که چه وقت برنج را آبکش کنیم باید بدانید که هر زمان برنج بعد از جوشیدن در آب کمی بازتر شد و بافت آن از حالت سفت و ترد عایدی می توانید برنج را آبکش کنید. برای تست می توانید برنج را بخورید و ببینید که زیر دندان خیلی سفت نباشد. افتادن دو ترک روی دانه برنج هم ترفند خوبی برای دانستن زمان آبکش کردن برنج ایرانی است.
فوت و فن های آبکش کردن برنج ایرانی
- برای آموزش ابکش برنج ایرانی ابتدا باید برنج مرغوب و درجه یک ایرانی تهیه کنید. هر چقدر برنج شما مرغوب تر باشد، قطعا در نهایت ظاهر و مزه برنج بهتر خواهد شد. برنج های شکسته و خرد شده، معمولا بعد از پخت شفته می شوند، بنابراین در طرز تهیه برنج آبکش مجلسی حتما از برنج کامل و سالم بهره ببرید. در صورت تمایل می توانید انواع برنج ایرانی باکیفیت را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های زنجیره ای بخرید.
- یک فوت و فن قد کشیدن برنج ایرانی در طرز پخت برنج ایرانی و مجلسی به روش آبکش این است که باید برنج را قبل از پخت برای حدود 3 ساعت در آب و نمک بخیسانید.
- در طرز تهیه برنج ایرانی مجلسی به صورت آبکش باید ابتدا یک قابلمه آب را روی شعله گاز قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس برنج را به آن اضافه کنید.
- در دستور تهیه برنج ایرانی آبکش به خاطر داشته باشید که برنج شما باید قد بکشد و بافت آن طوری باشد که هنوز اندازه کمی سفتی در آن وجود داشته باشد. زمانی که برنج به این حالت رسید، باید آن را آبکش کنید و اندازهی آب سرد روی آن بریزید.
- برای طرز تهیه برنج آبکش باید پس از ریختن برنج در قابلمه آن را به شکل یک کوه جمع کنید، با ته کفگیر چند سوراخ در آن ایجاد کنید و یک دم کنی روی درب قابلمه قرار دهید تا به خوبی دم بکشد و آماده گردد.
- یک فوت و فن قد کشیدن برنج ایرانی این است که در زمان آبکش کردن برنج اندازهی یخ در برنج بیندازید تا برنج بهتر قد بکشد. اضافه کردن یک قاشق روغن به برنج موقع دم گذاشتن آن نیز موجب می گردد برنج شما بهتر قد بکشد. می توانید انواع روغن را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های تهیه کنید.
- بعضی افراد برای قد کشیدن برنج ایرانی در زمان جوشیدن برنج در آب، به اندازه 2 قاشق آبلیمو یا سرکه به آن اضافه می نمایند. این کار موجب سفید شدن رنگ برنج و قد کشیدن آن می گردد. در صورت تمایل می توانید نمک، آبلیمو و سرکه را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های تهیه کنید.
بیشتر بخوانید: روش های پخت برنج هندی آبکش و کته
طرز تهیه برنج آبکش ایرانی به روش چلو رستورانی
برای تهیه برنج آبکش ایرانی به روش چلو رستورانی مجلسی مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.
مدت زمان آماده سازی برنج: 2 الی 3 ساعت در آب و نمک خیس کنید
مدت زمان پخت و دم کشیدن برنج: 40 الی 45 دقیقه
اندازه کالری در یک کفگیر برنج آبکش دمی: 250 کالری
مواد لازم برای تهیه برنج آبکش ایرانی (برای 4 نفر)
- برنج ایرانی: 2 لیوان فرانسوی دسته دار
- نمک: 2 قاشق غذاخوری برای خیساندن برنج در آب
- روغن مایع: 2 تا 3 قاشق غذاخوری برای ته دیگ برنج
- روغن جامد: 1 قاشق غذاخوری برای روی برنج
- آّب: به اندازه لازم
- نمک: 1 قاشق چای خوری برای مرحله آبکش کردن برنج
مراحل تهیه برنج چلو آبکش
اگر دوست دارید برنج ایرانی را به صورت حرفه ای و به شیوه خانم های کدبانو آماده کنید، تنها ضروری است در طرز تهیه برنج آبکش مجلسی فوت و فن های آن را بلد باشید. در ادامه می توانید با مراحل پخت برنج ایرانی آبکش به روش رستورانی و نذری آشنا شوید.
مرحله اول؛ شستن برنج
در مرحله اول از پخت برنج ایرانی آبکش به روش مجلسی قبل از هر کاری باید برنج را بشویید. برای این کار بهتر است از آب ولرم بهره ببرید. این کار را ادامه دهید تا زمانی که هیچ آشغالی در آن مشاهده نکنید و آب شفاف گردد. البته بعد از دو یا سه بار شستن، برنج کاملاً تمیز می گردد.
مرحله دوم؛ خیساندن برنج برای قد کشیدن چلو مجلسی
بعد از شستن برنج باید آن را داخل قابلمه بریزید و حداقل برای 2 الی 3 ساعت (2 ساعت کفایت می نماید) در اندازهی آب ولرم و 2 قاشق غذاخوری نمک خیس کنید. این کار موجب می گردد تا برنج آبکش شما هم سریع تر پخته گردد و هم بهتر قد بکشد.
مرحله چهارم؛ جوشاندن آب برای برنج آبکش
بعد از اینکه چند ساعت گذشت، یک قابلمه دیگر بردارید و حدود نصف کمی بالاتر از نصف حجم آن را با آب پرکنید و روی اجاق بگذارید تا جوش بیاید.
مرحله پنجم؛ ریختن برنج در آب جوش
در این مرحله از پخت برنج ایرانی به روش آبکش باید آب برنج را خالی کنید. سپس آن را داخل قابلمه که آب آن در حال جوش است، بریزید و یکی دو بار برنج را داخل قابلمه هم بزنید. کمی برنج را بچشید، اگر نمکش کم بود یک قاشق چایخوری نمک اضافه کنید.
اجازه بدهید که برنج در آب جوش بپزد. حدود 6 الی 8 دقیقه، برای سپری کردن این مرحله صبر کنید (برنج ایرانی زودتر از برنج خارجی نرم می گردد پس همین مدت زمان کافی است). برای تست دانه برنج را بین دو انگشت له کنید، وقتی روی سطح برنج کمی نرم شد و بافت داخلی برنج سفت بود زمان آبکش کردن آن است.
مرحله ششم؛ آبکش کردن برنج
در این مرحله از طرز تهیه برنج آبکش ساده خوشمزه نوبت آبکش کردن برنج است. برنج را در یک آبکش بریزید تا آب آن گرفته و آبکشی گردد.
مرحله هفتم؛ شستن برنج آبکش شده
در این مرحله برنج را در آبکش با آب ولرم بشویید تا نمک های اضافی آن گرفته گردد. این نکته را در نظر داشته باشید که باز هم می توانید در ادامه نمک به برنج اضافه کنید؛ ولی در حالت کلی توصیه می گردد که خیلی روی برنج آب نگیرید.
مرحله هشتم؛ آماده کردن ته دیگ برنج چلو
در این مرحله از طرز تهیه برنج آبکش به روش چلو رستورانی و نذری باید یک قابلمه دیگر بردارید (می توانید همان قابلمه قبلی را بردارید؛ ولی باید به صورت کامل آن را بشویید). کف قابلمه روغن بریزید. برای می توانید نان یا سیب زمینی کف قابلمه قرار دهید.
مرحله نهم؛ ریختن برنج در قابلمه
در این مرحله از طرز پخت برنج آبکش، برنج را روی نان یا سیب زمینی بریزید. دقت کنید که دانه های برنج نباید به دیواره قابلمه بچسبد. (اگر به آشپزی مادرهایمان دقت کنیم، همه آن ها برنج را به صورت یک کوه آتشفشان با چند سوراخ روی سطح در می آورند، این سوراخ ها باعث بالا آمدن بخار از کف قابلمه و زودتر دم کشیدن برنج می گردد.)
مرحله دهم؛ اضافه کردن روغن به برنج چلو
1 الی دو قاشق غذاخوری روغن جامد را در یک ماهیتابه داغ نموده و بعد آن را روی سطح برنج بریزید.
مرحله یازدهم؛ دم کردن برنج چلو آبکش
سپس دم کنی را روی درب قابلمه قرار دهید تا برنج شما دم بکشد. اصولاً برنج بین 40 الی 45 دقیقه زمان لازم دارد تا دم بکشد که این زمان به نوع کیفیت برنج و اندازه آن بستگی دارد. در نهایت درب قابلمه را بردارید و برنج را روی دیس بریزید و نوش جان فرمایید.
طرز تهیه برنج ایرانی آبکش سریع به روش رستورانی
حتماً برایتان سؤال پیش آمده است که در رستوران ها چگونه به این سرعت برنج دم می نمایند. خیلی راحت و ساده است. برای طرز تهیه برنج ایرانی آبکش سریع به روش رستورانی کافی است که مراحل زیر را انجام دهید:
مرحله اول؛ جوش آوردن برنج
در طرز تهیه سریع برنج آبکش رستورانی باید دو قابلمه را پر از آب کنید. سپس اجازه دهید آب به جوش بیاید. سپس برنج خیس خورده را به یک قابلمه اضافه کنید.
مرحله دوم؛ آبکش کردن برنج
در این مرحله از طرز پخت برنج چلو آبکش رستورانی بعد از این که برنج چند دقیقه جوشید و بافت آن آماده آبکش کردن شدن، آن را داخل آبکش بریزید.
مرحله سوم؛ دم کردن برنج آبکش به روش رستورانی
در این مرحله از طرز پخت برنج آبکش مجلسی رستورانی باید برنج را با آبکش فلزی روی قابلمه در آب جوشی که از قبل روی گاز قرار داده بودید بگذارید. بخار قابلمه باعث دم کردن سریع برنج می گردد.
مرحله چهارم؛ اضافه کردن روغن به برنج آبکش
در خاتمه بعد از پخت برنج اندازهی روغن را داغ کنید و به برنج اضافه کنید. به این روش می توانید به سادگی یک برنج آبکش سریع رستورانی خوشمزه آماده کنید. پیشنهاد می کنیم مقاله را هم بخوانید.
سوالات متداول
اندازه شعله گاز برای تهیه برنج آبکش بهتر است چقدر باشد؟
در موقعی که قرار است آب را جوش بیاورید، بهتر است شعله را زیاد کنید؛ ولی بعد از اینکه برنج را اضافه کردید شعله زیر برنج را روی حالت میانه بگذارید. در زمان دم کردن برنج آبکش در سه دقیقه ابتدایی دم کردن شعله را روی حالت میانه بگذارید تا برنج بخار کند و سپس شعله گاز را کم کنید تا خوب دم بکشد.
اندازه آب برای تهیه برنج آبکش باید چقدر باشد؟
یکی از تفاوت های تهیه برنج آبکش با در اندازه آبی است که مورد استفاده قرار می گیرد. در طرز تهیه برنج آبکش مجلسی باید از اندازه آبی بهره ببرید که برنج فضای کافی برای جوشیدن و باز شدن داشته باشد. اما برای برنج کته یک بند انگشت آب باید روی برنج باشد.
چرا برنج آبکش دم نمی کشد؟
اگر برنج را خیلی زود آبکش کنید و خشک باشد، به خوبی دم نمی کشد.
چه وقت برنج را آبکش کنیم؟
هر زمان که دانه برنج کمی قد کشید و زیر دندان بافت سفت و ترد اولیه را نداشت، یا اینکه دیدید دو عدد ترک روی دانه برنج افتاده، می توانید آن را آبکش کنید.
منبع: افق کوروش