رابطه سوء تغذیه با کمردرد چیست؟

به گزارش دوست داشتنی ها، کمردرد از شایع ترین عارضه هایی است که حتی جوانان نیز با آن دست به گریبانند و بعضی کارشناسان معتقدند سوءتغذیه می تواند آغازگر کمردرد باشد.

رابطه سوء تغذیه با کمردرد چیست؟

مینو رضوانی متخصص ارتوپدی روز پنجشنبه در تبادل نظر با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا اضافه نمود: هرچه میزان قند های ساده در رژیم غذایی ما بیشتر باشد، احتمال اینکه به کمردرد مبتلا شویم بیشتر است، قند های ساده وقتی وارد بدن می شوند، ذخایر عضلانی گلیکوژن را تامین می نمایند و اضافی آن ها در بدن به چربی تبدیل می گردد.

وی گفت: آنچه باعث کمردرد به ویژه در جوانان می گردد آن است که عضلات ناحیه کمر و اطراف ستون فقرات، ضعیف عمل می نمایند، یعنی نمی توانند آنقدر محکم باشند که تغییرات ناگهانی حرکت را تحمل نمایند. در واقع موادغذایی ارتباط مستقیمی در توانمندی عضلات اطراف ستون فقرات و عضلات موجود در ناحیه کمر دارند.

رضوانی با بیان اینکه پروتئین ها نقش بسیار موثری در تقویت و قدرتمندی عضلات ایفا می نمایند، ادامه داد: افرادی که از منابع پروتئین مانند لبنیات، گوشت و به ویژه حبوبات یعنی پروتئین های گیاهی استفاده نمی نمایند، توانمندی عضلات آن ها بسیار پایین است.

این پزشک توضیح داد: فیتوکمیکال ها رنگدانه هایی به رنگ بنفش، قرمز و زرد هستند که در میوه ها و سبزیجات قرار داشته و خاصیت آنتی اکسیدانی دارند، مطالعات نشان داده هرچه آنتی اکسیدان بیشتری دریافت گردد، عملکرد عضلات بهتر خواهد بود، زیرا عضلات عمدتا برای سوخت شان از اسید های چرب استفاده می نمایند و به همین دلیل که لزوم مصرف آنتی اکسیدان ها افزایش پیدا می نماید.

به گفته وی، ویتامین C و A در عملکرد بهتر عضلات نقش بسیار مهمی دارند و ویتامین C در مرکبات و فلفل دلمه ای به مقدار فراوانی یافت می گردد و پیش ساز ویتامین A در انواع سبزی ها و میوه های زرد، نارنجی و قرمز رنگ وجود دارد از این رو باید آن ها را در رژیم غذایی روزانه گنجانید.

رضوانی اضافه نمود: نوع چربی ای که مصرف می کنیم در پیشگیری یا تشدید کمردرد موثر است، هر چقدر اسیدچرب رژیم غذایی ما اشباع تر باشد، عضلات ما نسبت به اکسیداسیون حساس تر و نسبت به حرکات ناگهانی ضعیف تر عمل می نمایند، توصیه می گردد که در رژیم غذایی روزانه به جای مصرف گوشت های پرچربی مانند گاو و گوسفند بیشتر از گوشت های سفید بهره ببرید تا از بروز کمردرد جلوگیری نمایند.

وی یادآور شد: غذا های فرآوری شده نیز از آنجا که حاوی روغن و اسید های چرب اشباع هستند، می توانند سبب ضعیف شدن عضلات شوند و بهتر است مصرف آن ها را به حداقل ممکن برسانیم.

رضوانی گفت: بعضی عناصر می توانند سبب ریلکسی عضلات شوند، به عنوان نمونه وقتی عضله منقبض می گردد، این مواد مغذی عضله را مجددا به حالت اول بازمی گردانند و این مواد مغذی پتاسیم و منیزیم هستند، افرادی که از منابع پتاسیم مانند مرکبات، قارچ و سیب زمینی استفاده می نمایند کمتر دچار گرفتگی عضله می شوند.

متخصص ارتوپدی تاکید نمود: وجود منیزیم امری مهم در رژیم غذایی شناخته می گردد، زیرا جلوی اسپاسم ناگهانی عضلات در ناحیه پشت و کمر را می گیرد و همه سبزیجات به خصوص اسفناج و جعفری از منابع منیزیم هستند.

رضوانی افزود: منابع امگا3 می توانند نقش مهمی در پیشگیری از درد کمر داشته باشند، زیرا امگا3 یک اسیدچرب ضدالتهاب است و گاهی التهاب عصب و عضلات سبب درد می گردد و مصرف این منابع می تواند در پیشگیری و کاهش درد کمر نقش ایفا نماید.

وی گفت: امگا3 فقط در ماهی وجود ندارد بلکه همه سبزیجات سبز مانند سبزی خوردن که کنار سفره داریم، کاهو، گردو و سایر مغز های گیاهی نیز از منابع خوب این اسید چرب هستند.

منبع: ایرنا

منبع: فرادید
انتشار: 21 آبان 1399 بروزرسانی: 21 آبان 1399 گردآورنده: bestlike.ir شناسه مطلب: 486

به "رابطه سوء تغذیه با کمردرد چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رابطه سوء تغذیه با کمردرد چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید