ناهار چی درست کنم تکراری نباشه؟

به گزارش دوست داشتنی ها، اغلب خانم ها همواره با مسئله ای روبه رو هستند و آن هم درست کردن غذایی است که شبیه به روز یا وعده غذایی قبلی نباشد. با جستجوی ساده در اینترنت می توان به راحتی لیستی با تنوع بالای غذایی را پیدا کرد؛ ولی ما در این مطلب به سراغ خوشمزه ترین و آسان ترین غذاها برای وعده ناهار رفته ایم. شما با مطالعه این مطلب و به خاطر سپردن دستورالعمل های گفته شده برای درست کردن هر غذا به راحتی می توانید آن ها را در منزل تهیه کنید.

ناهار چی درست کنم تکراری نباشه؟

آموزش طرز تهیه غذاهای خوشمزه برای ناهار

برای وعده ناهار سعی کردیم غذاهایی را انتخاب کنیم که تقریبا راحت تر تهیه می شوند و مواد اولیه مورد احتیاج برای درست کردن آن ها نیز غیرقابل دسترس یا زیاد نباشند. درباره هر غذا جدول مواد و دستورالعمل تهیه نیز به صورت خلاصه قرار داده شده اند:

1. کلم پلو شیرازی

یکی از خوشمزه ترین انواع غذا با برنج، کلم پلوی شیرازی است. برای درست کردن آن باید مواد اولیه موجود در جدول زیر را آماده کنید:

سبزی کلم پلو شامل تره، جعفری، ریحان، مرزه و ترخان
گوشت چرخ نموده
آرد نخودچی
کلم قمری
برنج
پیاز

در طرز تهیه این غذا باید پیاز رنده شده را با گوشت چرخ نموده مخلوط کنید. سپس نمک، فلفل و آرد نخودچی را روی آن بریزید و درنهایت آن ها را به شکل کوفته قلقلی در بیاورید و سرخ کنید. از طرفی کلم را خلالی خرد کنید و بپزید. در تابه ای دیگر سبزی ها را تفت دهید و کلم پخته شده را به آن ها اضافه کنید. سپس طعم دار کردن این ترکیب با آب غوره، نمک و فلفل را انجام دهید. در این مرحله، گوشت های قلقلی را داخل این تابه بریزید و هم مواد را کنار بگذارید. در قابلمه ای دیگر به صورت لایه لایه ابتدا کمی برنج آبکش شده و سپس یک لایه گوشت قرار دهید و این کار را تا جایی ادامه دهید که مواد تمام شوند. سپس بگذارید غذا روی حرارت ملایم دم بکشد.

2. خورش دال عدس

این غذا با برنج سرو می گردد و برای دست کردن آن باید عدس های مخصوصی را که رنگ قرمز دارند، بهره ببرید. مواد اولیه برای درست کردن این غذا را می توانید در جدول زیر ببینید:

دال عدس قرمز
گوشت چرخ نموده
سیر
پیاز
سیب زمینی
رب گوجه فرنگی
تمبر هندی

پیازها را نگینی خرد کنید و نیمی از آن ها را در روغن تفت دهید. سپس گوشت چرخ نموده را هم به آن اضافه کنید. در مرحله بعدی به این ترکیب نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید و درنهایت 1 قاشق رب گوجه فرنگی بریزید و کنار بگذارید. عدس ها را با سیب زمینی خردشده و آب روی حرارت بگذارید تا بپزند. نیم دیگر پیازها را هم در روغن تفت دهید و سپس سیر له شده، رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل و زردچوبه هم را به آن ها اضافه کنید. پس از آن تمبر هندی و گوشت چرخ نموده سرخ شده را هم بریزید و سپس همه مواد را به دال عدس اضافه کنید. حال اجازه دهید تا این خورش جا بیفتد؛ سپس آن را با لیموترش و برنج کته سرو کنید.

3. مرغ لاپلو

این غذا با برنج هم از ناهارهایی است که مورد پسند همه واقع می گردد و به راحتی و در مدت زمان کوتاهی هم قابل تهیه است. مواد اولیه مورد احتیاج برای پخت این غذا را در جدول زیر می بینید:

مرغ
برنج
روغن
ادویه های دلخوه
پیاز

برای درست کردن این غذا باید مرغ را در قابلمه همراه با پیاز، نمک، فلفل و زردچوبه بپزید. پس از آن برنج را آبکش کنید و نیمی از آن را داخل قابلمه بریزید. پس از این مرحله، قطعات مرغ را روی برنج بگذارید و بقیه برنج را هم اضافه کنید. اکنون باید اجازه دهید غذایتان دم بکشد؛ سپس آن را سرو کنید.

4. کدو بره

کدو بره غذایی سریع و خوشمزه است. این غذا با برنج سرو نمی گردد و در دستور پخت آن خبری از گوشت نیست. مواد اولیه مورد احتیاج برای درست کردن کدو بره را در جدول زیر می بینید:

کدو سبز
سیب زمینی
گوجه فرنگی
سیر
پیاز
تخم مرغ
رب گوجه فرنگی
پنیر پارمسان
ماست خامه ای
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه

ابتدا سیب زمینی های خردشده را سرخ کنید. در تابه ای دیگر نیز پیازها را تفت دهید و سیر و ادویه ها را به آن اضافه کنید. سیب زمینی را هم داخل این تابه بریزید و سپس کدوهای حلقه شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید. رب گوجه فرنگی را روی مواد داخل تابه بریزید و در تابه را بگذارید تا تمام مواد پخته شوند. اکنون باید تخم مرغ را روی این مواد بشکنید و کمی فلفل و نمک روی آن ها بپاشید. در 2 دقیقه آخر پخت نیز پنیز پارمسان و ماست خامه ای را روی تخم مرغ ها بریزید.

5. میگو پلو

پخت این غذا با برنج هم می تواند انتخاب خوبی برای ناهار باشد. البته برای درست کردن آن بهتر است از میگوهای تازه و ریز بهره ببرید. مواد اولیه میگوپلو را در جدول زیر می بنیید:

پیاز
میگو
ادویه
روغن
برنج

در اولین مرحله باید میگوها را تمیز کنید و بشویید. سپس پیازهای خردشده را درون تابه بریزید و آن ها را تفت دهید. ادویه ها را هم در همین مرحله اضافه کنید. اکنون میگوها را هم درون تابه حاوی مواد بریزید و آن ها را تفت دهید. سپس در قابلمه ای به صورت لایه لایه، ابتدا برنج آبکش شده و سپس یک لایه میگو بریزید و دوباره تا خاتمه این کار را انجام دهید. درنهایت نیز اجازه دهید تا غذایتان دم بکشد.

6. مرصع پلو

مرصع پلو با برنج سرو می گردد و رنگ و لعاب جذابش باعث شده است که در بسیاری از مجالس رسمی و مهمانی ها سرو گردد. این غذا مخصوص استان قزوین است و برای درست کردنش باید مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مرغ کامل
پیاز
زعفران
مغز گردو
خلال پسته
خلال بادام
خلان نارنج یا پوست پرتقال
کشمش
زرشگ
زردچوبه، نمک و شکر

در این طرز تهیه باید برنج، زرشک و کشمش را چند ساعت قبل خیس کنید و مرغ ها را هم همراه با نمک، زردچوبه، پیاز و آب بپزید. خلال های پرتقال را هم چند بار در آب خیس کنید و سپس درون آب جوش بیندازید تا تلخی آن گرفته گردد. سپس خلال ها را در روغن تفت دهید و روی آن ها شکر بپاشید. زرشک و کشمش را هم جداگانه با پیاز خردشده تفت دهید. مرغ پخته و خردشده را با زرشک و کشمش مخلوط کنید. اکنون همه مواد آماده شده اند و کافی است برنج را در دیس بریزید و رویش را با موادی که آماده نموده اید، تزئین کنید.

7. قنبر پلو

این غذا با برنج تهیه می گردد و مخصوص شیراز است. برای درست کردن آن باید مواد اولیه ای را که در جدول زیر آمده است، آماده کنید:

گوشت چرخ نموده
کشمش پلویی
گردو
برنج
رب انار
پیاز
ادویه
زعفران دم نموده

در مرحله اول پخت این غذا، گوشت را با پیاز رنده شده، ادویه، نمک و فلفل مخلوط کنید و آن ها را به شکل کوفته قلقلی دربیاورید. سپس پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و در تابه ای تفت دهید و کشمش و گردو را هم به آن اضافه کنید. بعد از مدتی نیز رب انار و زعفران دم نموده را در تابه بریزید. در قابلمه ای نچسب، یک لایه برنج آبکش شده و یک لایه مایه قنبرپلو بریزید. این کار را تا تمام شدن مواد ادامه دهید. در نهایت نیز بگذارید غذا دم بکشد.

8. خوراک خاویار بادمجان

برای درست کردن غذای مخصوص ناهار، خاویار بادمجان هم گزینه خوبی خواهد بود. این غذا، روسی و بسیار خوشمزه و لذید است. برای درست کردن خواراک خاویار بادمجان باید مواد اولیه زیر را آماده کنید:

بادمجان
پیاز
رب گوجه فرنگی
نمک و فلفل قرمز
گوجه فرنگی

بادمجان ها را روی منقل کبابی کنید و سپس پوست آن ها را بگیرید و به صورت ساطوری شده درآورید. گوجه فرنگی ها را هم ریز خرد کنید. در این مرحله پیازهای خردشده را درون تابه تفت دهید. پس از آن زردچوبه را اضافه کنید و سپس گوجه فرنگی خردشده را هم داخل تابه بریزید. حال صبر کنید تا آب گوجه گرفته گردد. رب گوجه فرنگی را در تابه تفت دهید و سپس با بقیه مواد مخلوط کنید. بادمجان های ساطوری را هم روی این مواد بریزید و طعمش را با نمک و فلفل تنظیم کنید. اکنون اجازه دهید تا مواد مورد نظر، برای 5 تا 10 دقیقه روی شعله ملایم بپزند.

9. آلبالو پلو

آخرین پیشنهاد در فهرست انواع غذا با برنج، آلبالوپلو است که غذای اصیل شیرازی محسوب می گردد. برای درست کردن آن نیز باید مواد اولیه زیر را در اختیار داشته باشید:

آلبالو
پیاز
برنج
شکر
گوشت چرخ نموده
نمک و فلفل

این غذا بسیار راحت تهیه می گردد. برای این منظور کافی است هسته آلبالوها را بگیرید و آن ها را با شکر روی حرارت ملایم قرار دهید. این کار را دوبار انجام دهید تا غلظت موادی که داخل قابلمه می ماند، بیشتر گردد. پیاز رنده شده را با گوشت، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مخلوط کنید. این ترکیب را به شکل کوفته قلقلی های ریز درآورید و درون روغن سرخ کنید. قابلمه ای را در نظر بگیرید و در آن به صورت لایه لایه، برنج آبکش شده و سپس یک لایه آلبالو و یک لایه کوفته قلقلی بریزید. این کار را تا تمام شدن همه مواد انجام دهید. در این مرحله بگذارید غذایتان دم بکشد تا آماده سرو گردد.

با انتخاب غذایی متفاوت، لذت صرف غذا را چند برابر کنید…

در این مطلب به معرفی چند غذای پرطرفدار برای ناهار پرداختیم و طرز تهیه آن ها را به شما آموزش دادیم. اگر شما هم دستور پخت غذای خاصی را می شناسید که می تواند در این فهرست قرار گیرد، نام و روش درست کردن آن را با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: هفت گنج
انتشار: 4 مهر 1403 بروزرسانی: 4 مهر 1403 گردآورنده: bestlike.ir شناسه مطلب: 1568

به "ناهار چی درست کنم تکراری نباشه؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ناهار چی درست کنم تکراری نباشه؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید