خودروهای هزار اسب بخاری را بشناسید؛ 6 خودروی به فراوری انبوه رسیده هیجان انگیز
به گزارش دوست داشتنی ها، در این مقاله خودروهای هزار اسب بخاری را به شما معرفی می کنیم که با وجود فراوری انبوه، با قدرتی شگفت انگیز و فناوری های پیشرفته از مرزهای عملکرد و سرعت عبور می نمایند.
خبرنگاران - الهام زهره وند: از زمانی که نخستین خودروها بیش از 100 سال پیش وارد خیابان ها شدند، علاقه مندان به خودرو و تعمیرکاران وسواس زیادی در گرفتنِ بیشترین قدرت ممکن از موتورهای آن ها داشته اند. این وسواس به نوآوری های بی شماری منجر شده است. مانند سیستم های القای اجباری (مانند توربوشارژر و سوپرشارژر) و سیستم های کنترل آلایندگی، که به خودروهای مدرن یاری نموده اند تا قدرتمندتر و کارآمدتر از همواره شوند.
همزمان، با وجود تمام این اشتیاق برای قدرت، بیشتر خودروهای امروزی به صورت استاندارد توانی بین 180 تا 200 اسب بخار فراوری می نمایند. بعضی از این موتورها به لطف نوآوری هایی مانند توربوشارژر و سوپرشارژر و بعلاوه سیستم های کنترل آلایندگی کارآمد، قدرت بیشتری از آنچه به نظر می رسد دارند. اما اگر در پی خودرویی با قدرت فوق العاده زیاد، مانند 1000 اسب بخار یا بیشتر هستید، باید کمی بیشتر جستجو کنید و پول هنگفتی خرج کنید.
با این حال، خودروهای مختلفی وجود دارند که توان فراوری 1000 اسب بخار یا بیشتر را دارند. منظور ما خودروهای مسابقه ای حرفه ای که رانندگی با آن ها در خیابان غیرقانونی است، نیست. درست است، تعداد کمی از خودروهای فراوری انبوه وجود دارند که چنین سطح شگفت انگیزی از قدرت را ارائه می دهند. اما این خودروها کدام مدل ها هستند؟ این دقیقا همان چیزی است که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت.
از خودروهای برقی لوکس نسخه محدود مانند هایپرکار الکتریکی Lotus Evija تا نسخه های مدرن از ماسل کارهای کلاسیکی همانند Dodge Challenger، در اینجا 6 خودرویی را معرفی می کنیم که بیش از هزار اسب بخار قدرت فراوری می نمایند.
خودروهای هزار اسب بخاری
دوج چلنجر SRT Demon 170
دوج چلنجر یکی از نمادین ترین ماسل کارهای کلاسیک در تاریخ خودرو به شمار می آید. نسل اولیه ی این خودرو بین سال های 1970 تا 1983 در دو دوره، فراوری شد. دوج در سال 2008 نسل سوم این خودرو را معرفی کرد و فراوری آن تا سال 2023 ادامه داشت. یکی از مدل های برجسته نسل سوم، دوج چلنجر SRT Demon 170 است. این خودرو با ترکیب بی نقص فناوری مدرن، و استایل ماسل کار کلاسیک، همراه با موتور 6.2 لیتری سوپرشارژ Hemi، توانایی فراوری 1,025 اسب بخار قدرت را دارد. این ویژگی جایگاهِ آن را در فهرست قوی ترین خودروهای فراوریی دنیا تثبیت می نماید.
براساس ادعای دوج، این خودرو نخستین موتور Hemi فراوریی در دنیا است که بیش از 1,000 اسب بخار قدرت فراوری می نماید. چلنجر SRT Demon 170 در واقع یک درگستر خیابانی قانونی است. درگستر یک نوع خودروی مسابقه ای که به طور ویژه، برای مسابقات درگ یعنی مسابقات سرعت در مسیرهای مستقیم طراحی و تنظیم شده است. این دوج با قطعات پیشرفته ای مانند ترمزهای برمبو چهار پیستونه، هود مجهز به سیستم هوای Air Grabber، سیستم تعلیق مناسب مسابقات درگ، و تایرهای ویژه درگ عرضه می گردد. این هیولای قدرتمند تا 1281.25 نیوتن متر گشتاور فراوری نموده، و می تواند در کمتر از دو ثانیه از حالت سکون، به سرعت 96 کیلومتر بر ساعت برسد.
چلنجر از نظر امکانات داخلی و راحتی نیز کم نمی گذارد. این خودرو دارای تزئینات فیبر کربنی، صندلی های پارچه ای سطلی، فرمان نرم آلکانترا، و یک سیستم صوتی کارآمد است. دوج چلنجر SRT Demon 170 در 14 رنگ مختلف و با گزینه های گرافیکی و داخلی متنوع عرضه می گردد که به رانندگان امکان شخصی سازی خودرو بر اساس سلیقه شخصی را می دهد.
آنگونه که اشاره شد، دوج، فراوری مدل های چلنجر و چارجر را پس از سال 2023 متوقف کرد. بنابراین، اگر قصد خرید این خودرو را دارید، ممکن است مجبور باشید کمی جستجو کنید. مدل 2023 با قیمتی کمی بیش از 100 هزار دلار عرضه شد. اما اگر بخواهید یکی از این خودروها را حالا بخرید، ممکن است با قیمتی بین 150 هزار تا 200 هزار دلار روبرو شوید.
کوئنیگزگ جسکو / Koenigsegg Jesko
کوئنیگزگ یک فراورینماینده سوئدی خودروهای مگا (Megacar) است که از سال 1994 فعالیت خود را شروع نموده است. با یاری مالی از پدر مدیرعامل خود، کریستین فون کوئنیگزگ جوان این شرکت را با هدف تحقق رؤیای خود برای ساخت و رانندگی خودروهایی فوق العاده سریع و بی همتا تأسیس کرد. از آن موقع، این شرکت توانسته است با ثبت رکوردهای سرعت متعدد در صنعت خودرو به موفقیت های بزرگ دست یابد. یکی از مدل های برجسته این شرکت، کوئنیگزگ جسکو است، یک سوپراسپرت آینده نگر که توانایی فراوری قدرتی حیرت انگیز تا 1,600 اسب بخار را دارد.
کوئنیگزگ جسکو به افتخار جسکو فون کوئنیگزگ، پدر بنیان گذار شرکت و یکی از نخستین و وفادارترین سرمایه گذاران آن، نام گذاری شده است. این قدرت فوق العاده، از یک موتور 5 لیتری دوقلو توربوشارژ و یک گیربکس 9 سرعته سفارشی کوئنیگزگ تأمین می گردد. این موتور DOHC (دارای دو میل سوپاپ بالای سر سیلندر) دارای دو سوپاپ خروجی و دو سوپاپ ورودی در هر سیلندر است. که با افزایش جریان هوا و تسریع خروج گازهای اگزوز از محفظه احتراق، بازده موتور را بهبود می بخشد.
این سوپراسپرت افزون بر سرعت بالا، طراحی چشم گیری نیز دارد. خودرو مجهز به درهای اتوماتیک قیچی شکل، تزئینات داخلی فیبر کربنی، صندلی های سطلی با رنگ های روشن، و مجموعه ای از فناوری های هوشمند و ویژگی های یاریی برای راننده است. کوئنیگزگ جسکو در دو نسخه Attack و Absolut عرضه می گردد که تفاوت هایی جزئی در طراحی بدنه دارند. مدل Attack برای عملکرد بالا در پیست طراحی شده است، در حالی که نسخه Absolut طراحی ساده تری دارد و اسپویلر بزرگ عقب در مدل Attack حذف شده است.
با این حال، کوئنیگزگ تنها 125 دستگاه از مدل های جسکو فراوری خواهد نمود. اگر قصد خرید یکی از آن ها را دارید، احتمالا باید بیش از 3 میلیون دلار پرداخت کنید.
هنسی ونوم Hennessey Venom F5
هنسی پرفورمنس انجینیرینگ یک خودروساز کمتر شناخته شده، مستقر در تگزاس است. این شرکت که در سال 1991 تأسیس شده، خود را وقف ساخت خودروهای منحصربه فرد و با عملکرد بالا نموده است. بعلاوه خودروهای اسپرت و ماسل موجود را، همان طور که شعار شرکت می گوید، سریع تر کردنِ خودروهای سریع تغییر می دهد. این خودروساز نسبتا کوچک، بیش از 90 تکنسین، مهندس و متخصص خودرو را در استخدام خود دارد و کارگاهی کاملا مجهز با دینامومترهای پیشرفته، تجهیزات تنظیم تراز، و حتی یک پیست کامل درگ ¼ مایلی را مدیریت می نماید. در میان خودروهای فراوریی و تغییر یافته این شرکت، یکی از چشمگیرترین ساخته های آن، هنسی ونوم F5 است.
ونوم F5 به یک موتور V8 دوقلو توربوشارژ 6.6 لیتری مجهز است که توانایی فراوری قدرتی شگفت انگیز تا 1,817 اسب بخار و گشتاوری بالا تا 1,617.49 نیوتن متر را دارد. این مشخصات، آن را به یکی از قدرتمندترین خودروهای فراوریی تبدیل می نماید که تا به امروز در خیابان های آمریکا حرکت نموده اند. فضای داخلی ونوم F5 نیز به همان میزان، هیجان انگیز است و دارای کابینی الهام گرفته از کابین هواپیماست که شامل صندلی های سطلی فیبر کربنی، فرمان به سبک یوک، پدال های تعویض دنده، و نمایشگر راننده است که اطلاعاتی مانند دنده، سرعت، و غیره، را نمایش می دهد.
این هایپرکار در هفت رنگ مختلف عرضه می گردد و دارای پنج حالت رانندگی، پدال های آلومینیومی ماشین کاری شده، و مجموعه ای از ویژگی های دیگر در عملکرد و لوکس بودن است. تا به امروز، هنسی فقط 24 مدل کوپه ونوم F5 ساخته یا برنامه ریزی نموده است و متأسفانه تمام این مدل ها رزرو شده اند. با این حال، براساس اطلاعات موجود در وب سایت شرکت، مدل های Revolution Coupe و Roadster هنوز برای رزرو در دسترس هستند. البته این خودروها مقرون به صرفه نیستند، و اگر قصد خرید یکی از آن ها را دارید، باید حدود 3 میلیون دلار هزینه کنید.
آسپارک اول / Aspark Owl
آسپارک نام دیگری است که شاید برای شما ناآشنا باشد. این شرکت ژاپنی در سال 2005 به وسیله ماسانوری یوشیدا، یک تاجر ژاپنی، تأسیس شد و از آن موقع، به یک شرکت بین المللی متمرکز بر نوآوری و فعالیت در زمینه های پیشرفته مانند توسعه خودروهای الکتریکی تبدیل شده است. یکی از برجسته ترین ساخته های این شرکت و علت حضورش در این فهرست، آسپارک اول است، یک هایپرکار الکتریکی نسخه محدود که توانایی فراوری نزدیک به 2,000 اسب بخار قدرت را دارد.
چهار موتور الکتریکی آسپارک اول با هم ترکیب شده اند و بیشینه توان 1,953 اسب بخار و سرعت نهایی 413 کیلومتر در ساعت را ارائه می دهند. براساس گفته آسپارک، این خودرو می تواند در فقط 1.72 ثانیه از حالت سکون به سرعت 97 کیلومتر بر ساعت و در کمتر از 11 ثانیه به سرعت 161 کیلومتر بر ساعت برسد، که آن را به یکی از سریع ترین خودروهای خیابانی قانونی تبدیل می نماید.
موتورهای این هایپرکار از یک باتری سفارشی تغذیه می شوند که دارای چهار حالت رانندگی مختلف است و به شما امکان می دهد تجربه رانندگی خود را بر اساس شرایط جاده، تنظیم کنید. این خودرو با ترکیبی از آیرودینامیک بی نظیر و طراحی زیبا ساخته شده، و دارای ظاهری آینده نگر با ارتفاع کم، به همراهِ چرخ ها و لاستیک های بزرگ برای چسبندگی به جاده است.
فضای داخلی این خودرو نیز به همان میزان، مجذوب کننده است و شامل نمایشگرهایی برای نمایش سرعت، حالت رانندگی، زوایای آینه های جانبی، نورپردازی محیطی، فرمان به سبک مسابقه ای، کابین مونوکوک فیبر کربنی، و صندلی های سطلی Sparco با روکش چرم طبیعی است. آیا دوست دارید یکی از این هایپرکارهای فوق سریع و آینده نگر را داشته باشید؟ خب، برای بیشتر ما، آسپارک اول دور از دسترس است. آسپارک تنها میخواهد 50 مدل از این خودرو فراوری کند، و قیمت پایه آن بیش از 3 میلیون دلار است.
لوتوس اویجا / Lotus Evija
لوتوس، یک خودروساز مستقر در بریتانیا است که از سال 1948 فعالیت خود را شروع نموده است. از زمان تأسیس، لوتوس به نوآوری و ساخت خودروهایی فوق العاده سریع که انتظارات و هنجارهای صنعت را به چالش می کشند، متعهد بوده است. در حالی که لوتوس طی دهه ها، خودروهای بسیار قدرتمند و شیک زیادی ساخته است، یکی از سریع ترین و قوی ترین خودروهای تاریخ این شرکت، لوتوس اویجا است، یک خودروی نسخه محدود.
لوتوس اویجا با توان هدف گذاری شده ای در حدود 2,000 اسب بخار، نه تنها یکی از سریع ترین خودروهای لوتوس است، بلکه یکی از قدرتمندترین خودروهای فراوریی دنیا به شمار می رود. این خودرو با استفاده از چهار موتور الکتریکی و یک باتری نصب شده در میانه خودرو، می تواند در کمتر از 10 ثانیه از حالت سکون به سرعت نزدیک به حدود 320 کیلومتر بر ساعت برسد.
همان طور که از بیشتر خودروهای لوتوس انتظار می رود، اویجا نیز یک شاهکار دیدنی است. طراحی با ارتفاع کم، مجموعه ای از گزینه های رنگ خیره نماینده، و درهای قیچی شکل، در کنار خطوط عضلانی و صاف خودرو، تصویری از ثروت و سرعت را به نمایش می گذارد. بدنه خودرو کاملا از فیبر کربن ساخته شده است که به ظاهر اسپرت آن یاری می نماید. باتری قدرتمند آن برد قابل توجهی برابر با حدود 313 کیلومتر ارائه می دهد. البته، این قدرت و لوکس بودن مقرون به صرفه نیست.
لوتوس اویجا به عنوان یک خودروی نسخه محدود ساخته شده است و تنها 130 دستگاه از آن فراوری شده. اگر قصد خرید یکی از این خودروهای قدرتمند را دارید، باید هزینه زیادی پرداخت کنید. قیمت اولیه این خودرو 2.3 میلیون دلار مشخص شده بود، اما تمام 130 مدل آن از پیش رزرو شدند. بنابراین، اگر بخواهید یکی از آن ها را تهیه کنید، احتمالا باید مبلغی در حدود 3 میلیون دلار یا بیشتر بپردازید.
SSC تواتارا / SSC Tuatara
آخرین مورد در فهرست ما، یک هایپرکار دیگر است که از سوی یک خودروساز کمتر شناخته شده، ساخته شده است. SSC North America که در سال 1999 به وسیله یک مهندس و عاشق خودرو، جرد شلبی (که هیچ نسبتی با کارول شلبی، راننده افسانه ای مسابقات و نوآور در صنعت خودرو ندارد) تأسیس شد، یک فراورینماینده هایپرکار مستقر در استان واشنگتن است. براساس اطلاعات وب سایت شرکت، SSC تا به امروز دو رکورد دنیای سرعت خودرو را شکسته است. در میان ساخته های این شرکت، یکی از چشمگیرترین آن ها SSC تواتارا است؛ یک هیولای مجهز به موتور احتراق داخلی که توانایی فراوری نزدیک به 2,000 اسب بخار قدرت را دارد.
تواتارا با الهام از جت های جنگنده، طراحی شده است. دارای ظاهری بسیار شیک و آیرودینامیک است که باعث کاهش مقاومت هوا و افزایش سرعت می گردد. موتور سفارشی SSC از نوع V8 دوقلو توربوشارژ مسئول فراوری قدرت این هایپرکار است و بسته به نوع سوختی که استفاده می کنید، می تواند تا 1,750 اسب بخار قدرت فراوری کند. انتقال این قدرت به چرخ ها به وسیله یک گیربکس رباتیک دستی هفت سرعته CIMA انجام می گردد، و شیفترهای پشت فرمان به شما اجازه می دهند تا دنده ها را با دقت بسیار بالایی تغییر دهید.
تواتارا دارای کابین مونوکوک فیبر کربنی است که برای افزایش ایمنی و دوام طراحی شده، و به خوبی در برابر شرایط سخت رانندگی در پیست مقاومت می نماید. بعلاوه، تنظیمات دینامیک هندلینگ به شما امکان می دهد ارتفاع خودرو و هندلینگ آن را بر اساس شرایط رانندگی فعلی تغییر دهید.
مانند بسیاری از خودروهای دیگر این فهرست، SSC تواتارا برای علاقه مندان معمولی طراحی نشده است. این شرکت برنامه دارد تنها 100 دستگاه از این مدل فراوری کند، و اگر بخواهید یکی از آن ها را داشته باشید، باید مبلغی حدود 2 میلیون دلار پرداخت کنید.
منبع: بیت ران