توصیه های تغذیه ای به مبتلایان بیماری های ریوی
به گزارش دوست داشتنی ها، اگر به مسائل ریوی و سرطان ریه مبتلا هستید، آنچه می خورید، نقش کلیدی در بهبودی شما دارد. اگر تحت درمان هستید، بعضی غذاها می توانند عوارض جانبی بیماری شما را بدتر نمایند و هنگامی که سیستم ایمنی بدن شما ضعیف گردد، باکتری ها و سایر میکروب های مضر که در بعضی از غذاها شایع هستند، می توانند تاثیر منفی بیشتری بر شما داشته باشند.

به نقل از نیوز، معمولا توصیه به مصرف برخی غذاها آسان است اما رهنمودهایی برای مواردی که باید محدود یا اجتناب گردد، روشن و ساده نیست. دکتر کالین اسپایز، دانشیار گروه رژیم های پزشکی در مرکز پزشکی دانشگاه ایالتی اوهایو در کلمبوس می گوید: این مورد روشی برای یک رژیم غذایی مناسب و متناسب است.
وی می گوید: در حال حاضر، زمان انتخاب الگوهای غذایی است که از سیستم ایمنی سالم پشتیبانی و حفاظت کند.
در برهه ای از زمان درمان، تقریبا 70 درصد افراد مبتلا به سرطان ریه دچار سوءتغذیه هستند. این اتفاق زمانی می افتد که آنان اندازه کافی یا مواد مغذی باکیفیت یا کالری مورداحتیاج بدن خود را دریافت ننمایند. از این گروه بزرگ، 35 درصد دچار سوءتغذیه شدید می شوند.
اسپایز می گوید: افرادی که دچار سوءتغذیه هستند، مدام دچار وقفه های درمانی می شوند، باید بیشتر به بیمارستان بفرایند و مجبورند بیشتر در بیمارستان بمانند. آنان اغلب عوارض جانبی مربوط به روده به علت روش درمانی دارند و در انجام کارهایی که احتیاج دارند و یا می خواهند انجام دهند مشکل دارند. با گذشت زمان، این بدان معنی است که آنان ممکن است به خوبی به درمان پاسخ ندهند و کیفیت زندگی پایین تری داشته باشند. اندازه مرگ ومیر آنان نیز بالاتر است. نتایج مطالعات نشان داده است، افرادی که دچار سوءتغذیه هستند، دو تا پنج برابر بیشتر از بیماران سالم از بین می فرایند.
با تغذیه خوب علائم بیماری خود را کاهش دهید
اسپایز می گوید: اگر تغذیه ای خوبی داشته باشید، عوارض جانبی درمانی مرتبط با تغذیه مانند کاهش اشتها، خستگی یا حالت تهوع کمتری خواهید داشت. وی به افراد مبتلابه سرطان ریه توصیه می نماید تا از دستورالعمل های غذایی ارائه شده به وسیله انجمن سرطان آمریکا پیروی نمایند. اگرچه احتیاجهای تغذیه ای آنان ممکن است در طول زمان متفاوت باشد اما قوانین اساسی مانند جلوگیری از افزودن قند، سدیم و چربی های اشباع شده همچنان باید اعمال شوند.
مواردی که در رژیم غذایی شما باعث عوارض جانبی طی درمان سرطان ریه می گردد عبارتند از:
غذاهای چرب، غذاهای سرخ شده یا بسیار تند که می تواند منجر به حالت تهوع و اسهال شوند.
غذاها و مایعات بسیار گرم که می توانند معده شما را نیز ناراحت نمایند. در خصوص محصولات لبنی نیز همین مسئله وجود دارد.
نوشیدن اندازه زیادی کافئین. شما مایعات از دست می دهید و می تواند باعث یبوست گردد.
پرهیز از برخی مواد غذایی
درمان های سرطانی مانند شیمی درمانی، به گلبول های سفید خون شما را که خط مقدم بدن شما در برابر عفونت هستند، آسیب می رسانند؛ بنابراین میکروب ها و باکتری های رایج در برخی از غذاها ممکن است به راحتی وارد سیستم بدن شما شوند.
از بیشتر غذاهایی که خام، نیمه پخته یا غیرپاستوریزه هستند، به این معنی که فرآیند حرارتی که باعث از بین رفتن باکتری ها می شوند و در آن ها رعایت نشده باشد، باید اجتناب کنید چون میکروب ها در این مواد غذایی کمین کردند، به عنوان مثال به سالادهای موجود در رستوران فکر کنید و قسمت های غذای فله که دست های زیادی در مراحل مختلف تهیه و سرو آن ها شرکت دارند.
اگر این نکات را به خاطر بسپارید، دور کردن سبد یا بشقاب خود از غذاهای احتمالا مضر کار سختی نیست:
از خوردن غذای اغذیه فروشی خودداری کنید. غذاهایی مانند برش های غذایی سرد، سالامی نپخته و خشک شده و سالادهای گوشتی می توانند باکتری های لیستریا که موجب مسمومیت غذایی می شوند را در خود حفظ نمایند.
از خوردن تخم مرغ های خام و نیم پز بپرهیزید. تخم مرغ ها حتی تخم مرغ های بسیار تازه با پوسته های تمیز که به خوبی پخته نشده باشند، ممکن است دارای سالمونلا، باکتری هایی باشند که سالانه باعث هزاران مورد مسمومیت غذایی و ده ها مرگ می شوند. از تخم مرغ هایی که در یخچال نیستند و یا ترک خورده اند نیز استفاده نکنید. از خوردن غذاهایی که ممکن است تخم مرغ خام داشته باشند، ازجمله سس سالاد سزار، اسموتی ها، خمیر کلوچه خام، مایونز خانگی و سس های حاوی تخم مرغ پرهیز کنید.
شیر خام را که پاستوریزه نشده است را هرگز ننوشید و یا لبنیاتی مانند ماست، پنیرهای نرم ازجمله پنیر فتا مصرف نکنید. شیر خام می تواند حاوی باکتری های مضر ازجمله اشرشیاکلی (E. coli)، لیستریا و سالمونلا باشد.
بستنی نیز نباید مصرف کنید چون نمی توانید مطمئن شوید که در آن ها چه چیزی وجود دارد یا اینکه دستگاه های تولیدی تمیز بودند یا خیر.
فروشگاه های نان را نیز با دقت آنالیز کنید و از خرید هر چیز پر از خامه یا کاستارد که در یخچال نیست، خودداری کنید.
سس سالاد، سالسا و غیره را انتخاب نکنید.
از جوانه های سبزیجات خام مانند یونجه، کلم بروکلی یا تربچه استفاده نکنید؛ باکتری ها در شرایط مرطوب و گرم که جوانه ها رشد می نمایند، وجود دارند.
سبزهای برگ دار ممکن است تازه و زیبا به نظر برسند، اما می توانند خاک را در زیر برگ های بزرگ خود پنهان نمایند. در حال حاضر بهتر است این سبزیجات را کاملا تمیز کنید یا از محصولاتی که به سختی تمیز می شوند صرف نظر کنید.
از سوشی نیز صرف نظر کنید. حتی ماهی پخته یا دودی نیز می تواند باکتری های مضر را در خود جای دهد. بعلاوه، برخی از انواع ماهی ها، حتی اگر پخته باشند، می توانند از اندازه جیوه بالایی برخوردار باشند.
از مصرف عسل خام، آجیل خام و آب میوه های غیرپاستوریزه خودداری کنید.
غذای سالم در خانه
از غذاهایی که به راحتی خراب می شوند و بیش از دو ساعت در دمای اتاق قرار گرفتند، استفاده نکنید.
غذاهای مانده که بیش از سه روز در یخچال بوده اند را نخورید.
از قرار دادن ماهی منجمد، گوشت یا مرغ منجمد برای یخ زدایی در بیرون از یخچال پرهیز کنید. یخ زدایی در یخچال یا در آب سرد که مرتبا آب آن عوض گردد ایمن تر است.
وی تاکید نمود: افراد مبتلابه سرطان ریه باید از استعمال دخانیات و الکل خودداری نمایند. در همین حال، فقط از مکمل های غذایی توصیه شده به وسیله متخصص انکولوژیک استفاده نمایند.
منبع: همگردی