با خبرچینی بچه ها چگونه برخورد کنیم؟

به گزارش دوست داشتنی ها، مهمترین علت خبرچین شدن بچه ها، رفتار خود والدین است، زیرا درک حریم خصوصی و اهمیت حفظ آن برای بچه ها سخت است.

با خبرچینی بچه ها چگونه برخورد کنیم؟

به گزارش ایرنا، بچه ها به دلایل مختلفی خبرچینی می نمایند. بیشتر آن ها نمی دانند این کار اشتباه است و نباید تکرار نمایند و معمولا انگیزه های متفاوت بچگانه دارند.

مثلا بعضی از انگیزه های بچه ها برای خبرچینی کردند عبارت است از: ناراحت و عصبی شدن از کسی مثل خواهر، برادر، مادر، پدر و ... یا حس حسادت به برادر یا خواهر یا یکی از دوستان خود، که والدین باید با توجه به هر انگیزه کودک رفتار مناسب از خود نشان دهد.

مهمترین دلیل خبرچین شدن بچه ها، رفتار خود والدین است. زیرا درک حریم خصوصی و اهمیت حفظ آن بری بچه ها سخت است.

بعضی از رفتار های اشتباه والدین که منجر به لجبازی بچه ها در مسائل مختلف می گردد، تنبیه کردن، فریاد کشیدن و توبیخ کودک خبرچین در حضور دیگران است. این کار ها نه تنها تاثیری در رفتار کودک نخواهد داشت بلکه لجبازی و اصرار بر انجام کار غلط را در او بیشتر خواهد نمود.

آسیه اناری روانشناس بالینی کودک و نوجوان درباره خبرچینی گفت: خبرچینی دو حالت دارد. به این معنا که کودک از جایی این گونه رفتار را آموخته است.

به این صورت که الگوی خانوادگی در این مسئله دخالت می نماید. یا این که وقتی کودک خبر را به جایی می برد و یا می آورد مورد تشویق بزرگتر های خود قرار می گیرد.

وی اعلام کرد: بچه ها بیش از دبستان حدود سن 5 -6 سالگی بسیار طبیعی است که مسائل درون خانه را به همه بازگو می نمایند. به عنوان مثال کودک ممکن است بگوید ما دیشب شام قورمه سبزی خوردیم و یا دیشب پدر و مادرم دعوا کردند و.. که این حالت برای بچه ها خبرچینی محسوب نمی گردد، بلکه از نظر آن ها نوعی ارتباط برقرار کردن است.

این روانشناس ادامه داد: والدین اولین کاری که باید انجام دهند این است که اگر الگو هستند باید مراقب رفتار های خود باشند. والدین باید کودک را موقع خبر آوردن و خبر بردن تشویق ننمایند. بچه ها بیش از دبستان به دلیل سنشان خبر را ناخود مطلع بیرون از منزل می برند که در این صورت والدین نباید با بچه ها خود دعوا، سرزنش، تنبیه و تهدید نمایند. زیرا این کار سبب می گردد که کودک در کار خودش قاطع تر عمل کند. بلکه به جای تنبیه و دعوا باید با کودک صحبت گردد.

اناری توضیح داد: اگر خبرچینی در بالای سن 7 سالگی زمانی که بچه ها به مدرسه می فرایند ادامه پیدا کرد با وجود این که والدین الگو نیستند و به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم بچه ها خود را تشویق نمی نمایند، حتما باید کودک را به یک روانشناس کودک و نوجوان برد تا علل این کار او را پیدا کند و راه چاره مناسبی ارائه دهد.

این روانشناس اظهار کرد: درمورد خبرچینی که اگر از سن پیش دبستانی کودک بگذرد و پدر و مادر با رفتار مناسب با او رفتار کند یعنی برای هیچ گونه خبری که آورد تشویق ننمایند و به نوعی به این خبرچینی او بال و پر ندهند، بعد از مدتی از بین خواهد رفت. با تحول و با بالا رفتن سن این موضوع حل خواهد شد.

اگرچه ممکن است خبرچینی کودکتان آزاردهنده باشد، اما فرصتی است تا به او یاری کنید یاد بگیرد مشکلاتش را خودش حل نماید و بعلاوه به او نشان دهید که چگونه از حق دیگران دفاع کند.

بچه ها ممکن است برای اعمال قدرت، برای تقویت عزت نفس خود، یا فقط برای جلب توجه خبرچینی نمایند. خبرچینی به کودک اجازه می دهد بر کودک دیگری فزونی پیدا کند و در چشم والدین یا معلم او مورد لطف واقع گردد.

اگر فضولی در بچه ها مورد توجه و رسیدگی قرار نگیرد، با بزرگ تر شدن کودک، این عادت در او شکل گرفته و ریشه می دواند و منشا رفتار های ناپسندی می گردد؛ بنابراین با مطلعی و رعایت صحیح ترین نحوه برخورد با کودک فضول و خبرچین از این موضوع جلوگیری کنید.

گاهی کودک به دلیل کم توجهی خانواده و والدین یا حتی معلم های مدرسه دست به خبرچینی می زند. والدین و بزرگتر های کودک باید به او توجه نمایند؛ و برایش وقت بگذارند و به او نشان دهند برای محبت تماشا از سوی آن ها نیازی به خبرچینی کردن نیست. بزرگتر ها زمانی که کودک خبرچینی می نماید، نباید به او بخندند و تشویقش نمایند. اما نباید با او بد و خشن هم برخورد کرد تا لجبازتر گردد.

منبع: فرارو
انتشار: 3 شهریور 1401 بروزرسانی: 3 شهریور 1401 گردآورنده: bestlike.ir شناسه مطلب: 1367

به "با خبرچینی بچه ها چگونه برخورد کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با خبرچینی بچه ها چگونه برخورد کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید