طرز تهیه کال کباب گیلانی خوشمزه

به گزارش دوست داشتنی ها، کال کباب یکی از پیش غذاهای پرطرفدار گیلانی است. طرز تهیه کال کباب گیلانی و اصیل کمی وقت گیر است و به بادمجان کبابی، سیر، گردو و ... احتیاج دارد.

طرز تهیه کال کباب گیلانی خوشمزه

کال کباب چیست؟

خبرنگاران | سرویس آشپزی - کال کباب یکی از پیش غذاهای بسیار خوشمزه و پرطرفدار گیلانی بوده و ماده اصلی آن بادمجان است. کال کباب را به عنوان مزه یا چاشنی در کنار دیگر غذاهای شمالی مانند ماهی شکم پر، باقلا قاتق، چغرتمه، کباب ترش و … میل می نمایند.

نکاتی جالب درباره غذاهای گیلانی

گیلان به دلیل تنوع غذایی بسیار زیاد، همواره مورد توجه گردش گران داخلی و خارجی بوده و هست و شیوه پخت غذاهای سنتی این استان شهرت جهانی دارد. گیلان از نطر تنوع غذایی با بیش از 170 نوع غذا و چاشنی مختلف محلی، رتبه اول را در کشور دارد و به عقیده بسیاری از کارشناسان، وجود آب و هوای عالی و خاک مساعد، این خطه را به محلی مناسب برای کشت و فراوری انواع صیفی جات، میوه ها، حبوبات و … تبدیل نموده است.

غذاهایی مانند ، اناربیج، باقلا قاتق، میرزا قاسمی و زیتون پرورده و چند غذای محلی گیلانی دیگر تا به حال به ثبت ملی رسیده اند که این مورد، افتخاری برای مردم این خطه است و به نوعی این غذاهای ثبت شده، برند این استان محسوب می شوند.

با توجه به توضیحات بالا، قصد داریم شما را با غذاهای گیلانی بیش از پیش آشنا کنیم و به همین دلیل، دستور پخت و طرز تهیه کال کباب گیلانی را آماده نموده ایم و امیدواریم بتوانید از آن استفاده نموده و طعم این پیش غذای بسیار خوشمزه، متفاوت و اصیل گیلانی را تجربه کنید.

مواد لازم برای تهیه کال کباب گیلانی

بادمجان1 کیلوگرم
گردو1 پیمانه
سبزی معطر (چوچاق، نعناع، خالواش)3-4 ق غذاخوری
سیر1 بوته
آب انار ترش1 پیمانه
دانه انار ترشنصف پیمانه
نمک و گلپربه میزان لازم

طرز تهیه کال کباب گیلانی

  1. در دستور پخت اصیل گیلانی این غذا؛ انار، گردو، سبزی و سیر را در ظرفی سفالی به نام نمکیار می سایند و کنار می گذارند. اما اگر این ظرف در دسترس شما نیست، مواد گفته شده را با گوشت کوب حسابی بکوبید و بعد از آن ها بهره ببرید.
  2. بادمجان ها را نیز خوب شسته، خشک کنید و با نوک چاقو، شکم آن ها را به صورت عمودی برش بزنید و بعد روی منقل، روی شعله گاز و یا داخل فر آن ها را کبابی کنید.
  3. وقتی بادمجان های کبابی آماده شدند، پوست آن ها را گرفته و گوشت کبابی بادمجان ها را ساطوری یا له کنید.
  4. حالا بادمجان های کبابی له شده، آب انار، نمک و گلپر را به ترکیب قبلی اضافه کنید.

کال کباب شما در این مرحله آماده است. بهتر است روی ظرف آن را پوشانده و برای چند ساعت درون یخچال قرار دهید تا طعم مواد باهم ترکیب شده و حسابی مزه دار شوند.

نکاتی درباره تهیه کال کباب گیلانی

  • خوشمزگی این پیش غذا، به مقدار سیر و سبزیجات محلی بستگی دارد.
  • اگر این مقدار سیر برای شما زیاد است، مقدار آن را به ذایقه خود کمتر کنید.
  • اگر سبزیجات محلی در دسترس تان نیست، فقط از نعناع بهره ببرید.
  • دانه های انار ترش طعم عالی به کال کباب گیلانی می دهد اما اگر در دسترس نیست می توانید آن را حذف کنید.
  • بسیاری از افراد به جای آب انار ترش از رب انار (طرز تهیه رب انار خانگی) استفاده می نمایند که این کار رنگ کال کباب را تیره می نماید. در واقع یکی از زیبایی های این پیش غذا؛ رنگ صورتی و ملیح آن است که با استفاده از رب انار تیره خواهد شد اما در نهایت مزه خوبی خواهد داشت.

امیدواریم با استفاده از این دستور غذا و نکاتی که آموزش داده شد، این پیش غذای خوشمزه را تهیه نموده و از خوردن آن در کنار دیگر غذاهای خوشمزه گیلانی لذت ببرید.

نمکیار چیست؟

نمکیار، نمیار یا مشت سنگ طرف سفالی یا گلی مخصوصی است که کمی گود و قطور است و زنان شمالی از آن برای ساییدن سبزی، گردو، دانه های انار، گوجه سبز، سیر و دلار (درار) استفاده می نمایند. برای این کار، هر یک از مواد ذکر شده را داخل این ظرف گود سفالی ریخته و با سنگی گرد یا بیضی شکل به نام مشته سنگ یا سوسنگ آن ها را حسابی می سایند. نمکیار یکی از سوغاتی های مخصوص گیلان نیز هست و می توانید در سفر به این استان، از بازارهای سنتی محلی گیلان، نمک یار و مشته را تهیه کنید.

منبع: setare.com
انتشار: 15 تیر 1400 بروزرسانی: 15 تیر 1400 گردآورنده: bestlike.ir شناسه مطلب: 928

به "طرز تهیه کال کباب گیلانی خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کال کباب گیلانی خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید