طرز تهیه لوبیا پلو با مرغ مجلسی ، خوشمزه و بدون دردسر
به گزارش دوست داشتنی ها، لوبیا پلو یکی از غذاهای خوشمزه ما ایرانی هاست که با مواد مختلف تهیه می گردد. مرغ یکی از گزینه های مناسب برای همراهی با لوبیا پلو است و درست مثل طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت چرخ نموده، تهیه و پخت لوبیا پلو با مرغ هم آسان است. در ادامه این مطلب طرز تهیه لوبیا پلو با مرغ را آنالیز می کنیم.
مواد لازم برای تهیه لوبیا پلو با مرغ
- برنج 4 پیمانه
- لوبیا سبز 300 گرم
- مرغ 500 گرم
- پیاز 3 عدد
- سیر 2 حبه
- نمک و فلفل و ادویه پلویی به مقدار لازم
- زعفران به مقدار لازم
طرز تهیه لوبیا پلو با مرغ مجلسی
1. آماده کردن لوبیا، مرغ و برنج
اولین مرحله از طرز تهیه لوبیا پلو با مرغ درست مثل طرز تهیه لوبیا پلو با سویا این است که مواد اصلی این غذا را آماده کنید. پس ابتدا لوبیاها را شسته و خرد کنید و در یک قابلمه با مقداری آب به مدت 20 دقیقه بگذارید بپزد.
سپس مرغ فیله را به تکه های ریز خرد کنید و با مقدار کمی روغن در یک ماهیتابه تفت دهید تا اندکی سرخ گردد و بعد برنج را در یک ظرف آب و نمک بریزید و اجازه دهید به مدت یک ساعت خیس بخورد. بهتر است در همین مرحله، پیاز را هم خرد کنید.
اگر از علاقه مندان به غذاهایی که لوبیا سبز دارند، هستید می توانید طرز تهیه کوکو لوبیا سبز و طرز تهیه خورشت لوبیا سبز را هم در کتاب کاله مطالعه کنید.
خوب است این نکته را همواره در نظر داشته باشید که نوع برنج در روش طبخ آن موثر است. اگر دوست دارید جزییات بیشتری از انواع برنج بدانید کتاب کاله را مطالعه کنید.
2. آماده کردن مایه لوبیا پلو
حالا نوبت آن است که پیازهای خرد شده را در یک ماهیتابه مناسب بریزید و اجازه دهید با روغن فراوان سرخ گردد. بعد از آن که رنگ پیاز طلایی شد سیر رنده شده را همراه با زردچوبه اضافه کنید و بلافاصله مرغ را که اندکی تفت خورده و رنگش طلایی شده را به پیاز اضافه کنید و بعد لوبیاهای پخته شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
بعد از این که مواد خوب تفت خوردند، ادویه های لازم از نمک و فلفل گرفته تا ادویه پلویی را به همراه زعفران دم شده و دارچین و پودر گل محمدی به مخلوط اضافه کنید و بعد رب را بریزید و مجدد خوب هم بزنید تا رب به خوبی به خورد مواد برود. بهتر است کمی در ماهیتابه را ببندید تا مواد اندکی پخته شوند. اگر دوست دارید برترین روش دم کردن زعفران را بدانید به کتاب کاله مراجعه کنید.
3. آبکش کردن برنج و پخت لوبیا پلو
حالا و در این مرحله از طرز تهیه لوبیا پلو با مرغ، برنج را که خیس خورده آبکش کنید. برای این کار ابتدا داخل یک قابلمه بزرگ آب و مقداری نمک بریزید و بگذارید تا جوش آید. بعد از این که آب جوش آمد، آب برنجی را که برنج را در آن خیسانده بودید، خالی کنید، برنج را بشورید و برنج شسته شده را به آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید بپزد. بعد از این که برنج مقداری نرم شد باید آن را آبکش کنید و بگذارید آبش خارج گردد.
یک سیب زمینی را عمودی و به مقدار یک سانتی متر که مناسب ته دیگ باشد خرد کنید و بعد ته قابلمه مدنظرتان مقداری روغن بریزید و سیب زمینی را بگذارید. سپس یک لایه از برنج آبکش شده بریزید و بعد یک لایه مایه لوبیا پلو اضافه کنید. این کار را آنقدر ادامه دهید که برنج و مایه یا همان سس لوبیا پلو تمام گردد. بعد هم روی در قابلمه دم کنی بکشید و بگذارید لوبیا پلو حدود 35-45 دقیقه بپزد و دم بکشد. لوبیا پلو با مرغ شما آماده است. نوش جان!
تهیه این غذا قطعا یکی از برترین تجربه های شما خواهد بود اما اگر می خواهید برای فردی گیاهخوار این غذا را درست کنید می توانید طرز تهیه لوبیا پلو بدون گوشت یا طرز تهیه لوبیا پلو با سویا را در کتاب کاله بخوانید.
نکات تکمیلی برای طرز تهیه لوبیا پلو با مرغ
طرز تهیه لوبیاپلو با مرغ آسان است اما دانستن فوت وفن ها و جزییات بیشتر، به تهیه بهتر این غذا یاری می نماید.
روش های پخت لوبیاپلو
لوبیا پلو را همان طور که در بالا هم دیدید، می توانید هم با مرغ تهیه کنید، هم با گوشت. اما طرز پخت این غذا دو روش است. برای پخت لوبیاپلو، هم می توانید مطابق دستور بالا پلو را آبکش کنید، هم می توانید به صورت کته بپزید. اگر بخواهید می توانید روش های پخت برنج را در دو لینک زیر در کتاب کاله با جزییات مطالعه کنید:
طرز تهیه برنج دمی
طرز تهیه برنج آبکش
شاید برایتان جالب باشد اما یک غذای خوشمزه دیگر مشابه لوبیا پلو داریم که البته با لوبیا چشم بلبلی تهیه می گردد. طرز تهیه لوبیا چشم بلبلی را می توانید در کتاب کاله بخوانید.
ادویه های مناسب برای تهیه لوبیاپلو
در مراحل پایانی به مقدار لازم نمک اضافه کنید. فلفل آسیاب شده را به دلخواه اضافه کنید. ادویه های دیگری که خوب است برای تهیه لوبیا پلو بهره ببرید شامل:
- دارچین
- زیره
- زعفران
- ادویه پلو یا ادویه ویژه لوبیا پلو (ترکیبی از دارچین، زیره، هل، زنجبیل، میخک، و گل های محمدی)
اضافه کردن آب و سس کچاپ به سس یا مایه لوبیا پلو
در زمان اضافه شدن رب گوجه فرنگی ممکن است لازم باشد یک تا دو قاشق غذاخوری آب اضافه کنید تا سس خوبی به دست آید که با همه مواد مخلوط گردد.
اگر دوست دارید مخلوطتان طعم و مزه بهتری داشته باشد می توانید مقداری سس کچاپ هم در کنار رب اضافه کنید. هر چند استفاده از رب گوجه خانگی هم به بهتر شدن این غذا یاری می نماید. طرز تهیه سس کچاپ را می توانید در کتاب کاله مطالعه کنید.
منبع: کتاب کاله