تور کوبا: داغ شدن دوباره ماجرای سندروم هاوانا میان دیپلمات های غربی

به گزارش دوست داشتنی ها، وزیر امور خارجه آمریکا مدعی شد دولت این کشور تمام کوشش خود را به کار گرفته تا عامل بیماری مرموزی که دیپلمات های آمریکایی را در کشورهای مختلف تحت تأثیر قرار داده پیدا کند.

تور کوبا: داغ شدن دوباره ماجرای سندروم هاوانا میان دیپلمات های غربی

اگر علاقمند به سفر با بهترین تور کوبا هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم تور کوبا از هاوانا دیدن کنید و بهترین تجربه سفر را داشته باشید.

به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، پس از ادعای رسانه های غربی درباره دیده شدن علائم ابتلا به بیماری سندروم هاوانا در میان دیپلمات های آمریکایی در ژنو و پاریس، برآورد ها درباره عامل این بیماری دوباره داغ شده است.

روزنامه وال استریت ژورنال روز پنجشنبه در گزارشی ادعا کرد، مقاماتی که در مأموریت های دیپلماتیک آمریکا در ژنو و پاریس فعالیت می نمایند، به بیماری مرموز سندرم هاوانا مبتلا شده اند و فردی که در پاریس دچار این بیماری شده، به ناچار به آمریکا بازگردانده شده است.

شخص درگیر به این سندروم با علائمی مانند سرگیجه، تهوع، میگرن و نقص حافظه روبرو می گردد. دلیل این نامگذاری این است که این ناهنجاری اولین بار به وسیله مقام های آمریکایی مستقر در سفارت آمریکا در کوبا در سال 2016 گزارش شد. مقامات آمریکایی بر این باور هستند که این علائم ناشی از نوعی منبع انرژی مستقیم است.

این روزنامه آمریکایی نوشت، وقوع حمله به این مقامات آمریکایی تابستان امسال به مقامات مستقر در ژنو و فرانسه و متعاقباً به وزارت امور خارجه در واشنگتن اطلاع داده شد. این دیپلمات ها به حدود دویست دیپلمات دیگر مستقر در آمریکای جنوبی، چین و کشورهای اروپایی پیوستند که تجربه علائم مشابهی را گزارش داده بودند.

بر اساس این گزارش، دستکم سه آمریکایی که در کنسول گری آمریکا در شهر ژنو فعالیت داشته اند چنین علائمی را تجربه نموده اند. دستکم یکی از این مقامات به منظور درمان از این شهر سوئیس به آمریکا منتقل شده است.

متعاقباً سرکنسول آمریکا در ژنو، کارکنان این مأموریت دیپلماتیک را در جریان این حادثه قرار داد. در پاریس نیز مقامت ارشد سفارتخانه آمریکا، به وسیله ایمیل به کارکنان اطلاع رسانی نموده و از آن ها خواستند هرگونه علائم غیرعادی را گزارش نمایند.

دولت جو بایدن از سندروم هاوانا را یک بیماری غیرعادی توصیف می نماید.

وال استریت ژورنال به نقل از ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نوشت: به دلیل ملاحظات درباره حریم شخصی و مسائل امنیتی نمی توانیم جزئیات این مسئله یا اقدامات سفارت را ارائه دهیم. هر گزارشی که در این زمینه دریافت کنیم بسیار جدی گرفته و در کوشش هستیم از افرادی که تحت تأثیر قرار گرفته اند به خوبی مراقبت و حمایت کنیم.

به نوشته خبرگزاری رویترز، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه در واکنش به این خبر وال استریت ژورنال خاطرنشان کرد تمام دولت فدرال این کشور در کوشش برای فهمیدن دلیل این بیماری هستند که تا به امروز حدود دویست دیپلمات و مقام آمریکایی و خانواده های آن ها در کشورهای مختلف را درگیر نموده است.

بلینکن در مصاحبه ای گفت: تا به امروز، دقیقاً نمی دانیم چه اتفاقی افتاده است و نمی دانیم دقیقاً چه کسی مسئول آن است.

وزیر امور خارجه آمریکا اضافه کرد، درباره بیماری مرموز سندروم هاوانا با روس ها صحبت شده است اما همچنان نمی توان درباره عامل آن نظر قطعی داد.

او در ادامه گفت، با دیپلمات های مختلف آمریکایی در کشورهای مختلف درباره بروز علائم این بیماری در آن ها صحبت نموده است.

بلینکن اضافه کرد: تمام مدت در کل دولت در کوشش هستیم ته و توی این قضیه را دربیاوریم و اینکه چه کسی مسئول آن است. به طور هم زمان در کوشش هستیم اطمینان یابیم که به خوبی از کسانی که تحت تأثیر این بیماری قرار گرفته اند مراقبت می گردد و تا جایی که می توانیم از افراد خود در برابر آن محافظت کنیم.

نگرانی آمریکایی ها از سندروم هاوانا تا جایی پیش رفته که شهریور امسال سفارت آمریکا در هانوی مرکز ویتنام در بیانیه ای خاطرنشان کرد که کامالا هریس سفر معاون رئیس جمهور آمریکا به این کشور به دلیل یک مسئله غیرعادی سلامت که نمی توان درباره آن توصیح داد به تعویق افتاد.

یک ماه بعد، در فاصله چند روز مانده به سفر از قبل برنامه ریزی شده آنتونی بلینکن به کلمبیا، از سفارت واشنگتن در بوگوتا خبر رسید که چند عضو این سفارتخانه هدف سندروم هاوانا قرار گرفته اند.

یک منبع آمریکایی که نخواست نامش فاش گردد به وال استریت ژورنال اطلاع داد که ابتلای حداقل دو شهروند آمریکایی سفارت واشنگتن در بوگوتا به سندروم هاوانا تایید شده اما احتمال ابتلای تعدادی بیشتر هم می رود.

این منبع گفت حداقل یک خانواده به وسیله سفرهای هوایی به خارج از کلمبیا منتقل شده و تحت درمان قرار گرفته اند. وی بعلاوه اضافه کرد که در روزهای اخیر نگرانی ها جدی تر شده است.

مهر ماه امسال و دو روز بعد از انتشار این خبر، گروهی از سناتورهای آمریکایی از هر دو حزب دموکرات و جمهوری خواه با ارسال نامه ای به بلینکن، خواهان اقدام فوری در مورد سندروم هاوانا شده اند.

قانونگذاران آمریکایی در این نامه که نسخه ای از آن به رویت سی بی اس رسیده این بیماری مرموز را که گریبان گیر صدها نفر از دیپلمات های آمریکایی در سفرهای خارجی شده، تهدیدی مهم علیه امنیت ملی آمریکا توصیف کردند.

در همین ماه، رئیس دفتر آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سی آی اِی) در مرکز اتریش، به خاطر کم کاری در انجام وظایف از جمله در قبال گزارش ها درباره بیماری مرموز سندروم هاوانا برکنار شد.

روزنامه واشنگتن پست به نقل از منابعی ناشناس شامل مقامات فعلی و سابق دولت آمریکا نوشت، این برکناری، پیامی را به دیگر مسئولان می فرستد که باید این بیماری مرموز با علائم سردرد، تهوع، ضعف حافظه و سرگیجه را بیش از پیش جدی بگیرند.

به نوشته این روزنامه، ده ها پرسنل آمریکایی در وین، از جمله دیپلمات ها و مأموران اطلاعاتی و حتی بچه ها بعضی از این کارکنان، علائم این بیماری را داشته اند.

سال گذشته آموزشگاه ملی علوم آمریکا خاطرنشان کرد محتمل ترین عامل ابتلا به این بیماری مرموز، نوعی انرژی فرکانس رادیویی راهنمایی شده و پالس دار است. با این حال بعضی رسانه ها اعلام نموده اند طبق نتایج تحقیقات، عامل صدایی که گفته می گردد پیش از بروز علائم سندروم هاوانا در میان بعضی دیپلمات های آمریکایی شنیده شده، صدای نوعی حشره است.

ویلیام برنز مدیر سی آی اِی در همین خصوص مدعی شده به احتمال خیلی قوی روسیه عامل ایجاد این بیماری در میان دیپلمات ها و جاسوس های آمریکایی است. ادعایی که از سوی مسکو تکذیب شده است.

دیمیتری پسکوف سخنگوی ریاست جمهوری روسیه در واکنش به این ادعا، هرگونه دخالت این کشور در ماجرای ادعایی سندروم هاوانا را تکذیب کرد.

وی در این باره شرح داد که این موضوع در جلسات سیاسی در طول سفر برنز با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه مورد بحث قرار نگرفته است.

منبع: خبرگزاری فارس
انتشار: 29 بهمن 1400 بروزرسانی: 29 بهمن 1400 گردآورنده: bestlike.ir شناسه مطلب: 1205

به "تور کوبا: داغ شدن دوباره ماجرای سندروم هاوانا میان دیپلمات های غربی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تور کوبا: داغ شدن دوباره ماجرای سندروم هاوانا میان دیپلمات های غربی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید