این کربوهیدارت ها را هیچگاه از رژیم تان حذف نکنید!
به گزارش دوست داشتنی ها، بعضی افراد بنا به دلایل مختلف از جمله کاهش وزن، کربوهیدرات را به طور کامل از رژیم شان حذف می نمایند و یا به حداقل می رسانند. این در حالی است که بعضی کربوهیدرات ها را تحت هیچ شرایطی نباید از رژیم حذف کرد.
به گزارش خبرنگاران، زمانی که کربوهیدرات را به وسیله منابع گیاهی وارد بدن می کنیم، از گروه مهمی از انواع مواد مغذی و ارزشمند بهره مند می شویم. میوه ها و سبزیجاتی که منبع کربوهیدرات محسوب می شوند، حاوی فیتونوترینت های کلیدی مانند بتاکاروتن و لیکوپن هستند که نمی توانید آنها را به وسیله منابع دیگر کربوهیدرات مانند غلات یا لبنیات به دست بیاورید.
فیتونوترینت ها نقش کلیدی در افزایش قدرت دفاعی بدن و مبارزه با التهاب دارند و قند خون را نیز کاهش می دهند:
در اینجا بهترین منابع کربوهیدرات که به هیچ وجه نباید از رژیم تان حذف کنید، معرفی شده اند:
سیب زمینی شیرین: یک سیب زمینی شیرین که در اجاق کبابی شده 30 درصد کمتر از سیب زمینی معمولی قند خون را افزایش می دهد زیرا حاوی فیبر بالا و ریزمغذی هایی است که 40 درصد آن ها از نوع حلال بوده و سبب کاهش کلسترول و کندی هضم غذا می شوند.
ضمناً سیب زمینی شیرین غنی از کاروتنوئید و رنگ دانه های زرد و نارنجی است که به ارگانیسم ها اجازه عکس العمل در برابر انسولین را می دهد.
سیب زمینی شیرین همچنین سرشار از اسید کتوژنیک است. این ترکیب گیاهی طبیعی می تواند به کاهش مقاومت در برابر انسولین یاری کند.
لوبیا: مصرف لوبیا خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد ضمن این که کاهنده کلسترول بد و افزایش دهنده کلسترول خوب است.
لوبیا حاوی ترکیبات آلفاآمیلاز است که باعث جلوگیری از جذب و تجزیه نشاسته می شود و کاهش وزن را به همراه دارد. هر 184 گرم لوبیا، 113 گرم کربوهیدرات دارد.
موز: هر 225 گرم از موز حاوی 51 گرم کربوهیدرات است. موز یک منبع فوق العاده انرژی محسوب می شود و استفاده از آن قبل از تمرینات ورزشی سبب تقویت عضلات خواهد شد. موز غنی از پتاسیم است و مصرف آن برای حفظ سلامت قلب لازم است.
پرتقال: هر 180 گرم از این میوه 21 گرم کربوهیدرات دارد. پرتقال منبع عالی ویتامین سی است و 130 درصد از احتیاج روزانه شما به این ویتامین را تامین می نماید. مصرف پرتقال پیشگیری کننده از سرطان است و افزایش سلامت قلب را به دنبال دارد. بهبود سلامت پوست از نتایج مصرف منظم این میوه است.
گریپ فروت: در هر 230 گرم، 19 گرم کربوهیدرات دارد. گریپ فروت کم کالری بوده و ارزش ویتامین سی آن بسیار بالا است. مصرف گریپ فروت باعث بهبود سیستم ایمنی بدن شده و فیبر موجود در آن به کاهش وزن یاری می نماید. این میوه مانع مقاومت به انسولین شده و از ابتلا به دیابت پیشگیری می نماید. گریپ فروت همچنین حاوی اسید سیتریک است که می تواند به جلوگیری از سنگ کلیه یاری کند.
سیب: در هر 125 گرم، 17 گرم کربوهیدرات دارد و غنی از انتی اکسیدان ها و فیبر است. مصرف منظم سیب از سلامت مغز محافظت می نماید و مانع ابتلا به بیماری های جدی مغزی مانند زوال عقل و سکته مغزی می شود. مصرف سیب نقش پیشگیری کننده از سرطان سینه را دارد.
چغندر قند: در هر 136 گرم، 13 گرم کربوهیدرات دارد و حاوی نیترات است و مصرف آن منجر به بهبود قدرت عضلانی می شود؛ بخصوص در مبتلایان به نارسایی قلبی. نیترات همچنین عملکرد ورزشی را افزایش می دهد و می تواند از ابتلا به زوال عقل جلوگیری کند.
هویج: در هر 128 گرم، 12 گرم کربوهیدارت دارد. هویج غنی از آنتی اکسیدان ها به ویژه بتاکاروتن است و به جلوگیری از انواع سرطان ها یاری می نماید. مصرف هویج خام یا بخار پز بیشترین مزایای تغذیه ای را دارد.
زغال اخته: این میوه نیز یک منبع سالم کربوهیدارت است. زغال اخته دارای آثار هیپوگلیسمیک بوده است و می تواند سبب بهبود تغییرات بافتی پانکراس در جریان بیماری دیابت شود که شاید این اثرات به خاطر وجود آنتوسیانین ها و سایر ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در میوه باشد.
منبع: ایرنا
منبع: جام جم آنلاین