آیا شکرک زدن عسل دلیل بر نامرغوبی آن است؟

به گزارش دوست داشتنی ها، رییس انجمن ملی زنبورداران و فراوری کنندگان عسل ایران گفت که عسل طبیعی بعد از چندماه شکرک می زند و عسلی که شکرک نزند حتما به آن مواد نگهدارنده اضافه شده است.

آیا شکرک زدن عسل دلیل بر نامرغوبی آن است؟

به گزارش خبرنگاران به نقل از ایسنا، عبدالرضا بیگناه در پاسخ به اینکه آیا شکرک زدن عسل نشان دهنده نامرغوب بودن عسل است یا خیر گفت: به دلیل اینکه عسل را نمی شناسیم تصور می کنیم هر زمان که عسل شکرک زد پس تقلبی است، در حالی که این تفکر کاملا اشتباه است و شکرک زدن عسل دلیل بر نامرغوبی آن نیست بلکه اتفاقا برعکس است، یعنی عسل طبیعی و خالص بعد از چندماه شکرک می زند و عسلی که شکرک نزند حتما به آن مواد نگهدارنده اضافه شده است.

وی با بیان اینکه عسل ماندگاری بالایی دارد، گفت:هرچه رطوبت عسل بیشتر باشد زودتر شکرک می زند و اگر رطوبت آن نیز کمتر گردد این پدیده دیرتر اتفاق می افتد.

رییس انجمن ملی زنبورداران و فراوری نمایندگان عسل ایران در بخش دیگری از صحبت هایش با بیان اینکه سالانه حدود 85هزارتن عسل در کشور فراوری و حدود 700 تا 800 تن صادر می گردد، اظهار کرد: استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، مازندران و فارس بیشترین فراوریات عسل را دارند.

وی در پاسخ به این سوال که چطور می توان عسل با کیفیت را از عسل بی کیفیت تشخیص داد، گفت: شرکت های عظیم ثبت شده که بسته بندی عسل را انجام می دهند مسئول فنی آزمایشگاه دارند و کیفیت عسل فراوری شده را آنالیز می نمایند. از طرفی سازمان های مربوطه چون سازمان استاندارد، سازمان غذا و دارو نیز نظارت مستقیم بر این شرکت ها دارند و اگر این شرکت ها مرتکب تخلفی شوند توسط تعزیرات جریمه خواهند شد. بنابراین شرکت های معتبر و ثبت شده عسل با کیفیت دست مردم می دهند.

چه عسلی هرگز شکرک نمی زند؟

به گفته او، گاهی مردم عسل را از افراد متفرقه و بدون هیچ نام یا لیبلی خریداری می نمایند که سرشان نیز کلاه می رود.

رییس انجمن ملی زنبورداران و فراوری نمایندگان عسل ایران با اشاره به اینکه آب و هوا و میزان رطوبت، تنوع گیاهی، نوع منطقه(کوهستانی، دشت و...) و رنگ گل کیفیت عسل را معین می نمایند و برای شناخت نوع و کیفیت عسل باید با اقلیم مناطق آشنا بود، گفت:مواد اولیه عسل گل است و حدود 2هزارگونه گل در کشور داریم و همین امر باعث می گردد تنوع عسل نیز در کشور بالا رود که از انواع عسل نیز می توان به عسل گون، کنار، شبدر، کاکوتی، یونجه، آویشن و..اشاره نمود.

وی اضافه نمود: افراد می توانند براساس ذائقه شان عسل مورد نظر را تهیه نمایند و شرکت های بسته بندی نیز معمولا مشخصات عسل را بر روی بسته ذکر می نمایند تا افراد با آگاهی از محتویات آن، نسبت به خرید عسل اقدام نمایند.

بیگناه در سرانجام گفت: قیمت عسل معمولی کیلویی 25 تا 30 هزار تومان و عسل مرغوب کیلویی حدودا 120هزار تومان است.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 24 اردیبهشت 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: bestlike.ir شناسه مطلب: 123

به "آیا شکرک زدن عسل دلیل بر نامرغوبی آن است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا شکرک زدن عسل دلیل بر نامرغوبی آن است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید