تقریبا همه مردم ایران به کرونا مبتلا شده اند!

به گزارش دوست داشتنی ها، بر اساس یافته های یک پژوهش تازه، شیوع ویروس کرونا در ایران چنان گسترده بوده است که تقریبا کل جمعیت کشور تا به امروز دست کم یک بار به کووید-19 مبتلا شده اند.

تقریبا همه مردم ایران به کرونا مبتلا شده اند!

به گزارش دنیای اقتصاد به نقل از نیوساینتیست، تقریبا تمام مردم ایران در مقطعی از دنیاگیری کووید-19 به ویروس کرونا آلوده و بعضی نیز بیش از یک بار به ویروس مبتلا شده اند؛ اما کشور هنوز به ایمنی جمعی دست نیافته است. ایران شاهد موج سنگین تازه مرگ ومیر ناشی از گونه دلتاست.

ایران پس از چین، یکی از کشور هایی بود که در معرض دنیاگیری نهاده شد و سرعت پایینی هم در اجرای واکسیناسیون داشت. به نقل از ماهان غفاری، پژوهشگر دانشگاه آکسفورد، تا ژوئیه 2021 (اوایل تابستان)، فقط نزدیک به 3درصد جمعیت کشور به طور کامل در برابر ویروس کرونا واکسینه شده بودند؛ هرچند با تسریع فرایند واکسیناسیون در ماه های اخیر، این عدد اکنون به نزدیک 34درصد رسیده است.

ماهان غفاری در تبادل نظر با دنیای اقتصاد شرح داد: همان طور که در جزئیات مقاله اشاره شده، بر اساس این تحقیق، در 11استان کشور، افراد دارای ابتلای بیش از 100درصد بوده اند. او در ادامه با اشاره به چند تحقیق معتبر دیگر در این زمینه گفت: در حال حاضر نیز چند مقاله دیگر بر همین اساس منتشر شده است. نخست به مقاله ای که بر اساس داده های کشور هند بوده است، اشاره می کنم.

در این تحقیق نشان داده شده که در موج اخیر دلتا در این کشور 27درصد افراد دچار ابتلای مجدد شده اند. او ادامه داد: در تحقیق دیگری که در لنست ماکروب چاپ شده، آمده است که حافظه ایمنی ایجادشده بر اثر کووید-19 نصف حافظه ایمنی است که بر اثر کرونا های فصلی به وجود می آمد و بعد از 14ماه به صورت عمومی می توان گفت کاملا ایمنی در بدن فرد از بین رفته است. او بعلاوه شرح داد: به طور دقیق تر شروع احتمال ابتلای مجدد بعد از 6ماه شروع می گردد. غفاری ادامه داد: بعلاوه تحقیق دیگری در لنست منتشر شده که مربوط به کشور دانمارک است. در این تحقیق بیان شده که بین موج اول و دوم دانمارک که فاصله ای بین 4 تا 5 ماه داشته است، افراد مسن تقریبا 40درصد شانس ابتلای مجدد داشتند.

به گفته این پژوهشگر، کشور های با عایدی میانه و پایین معمولا به علت کمبود زیرساخت های بهداشت و ظرفیت آزمایش، موارد ابتلا و مرگ ومیر را کمتر از حد واقعی گزارش می نمایند.

در بخشی از مطلب منتشرشده به وسیله نیوساینتیست آمده است: غفاری و همکارانش به منظور برطرف مشکل کمبود اطلاعات، آمار سازمان ثبت احوال درباره مقدار مرگ ومیر ناشی از تمام عوامل در 9ماهه نخست سال 2020 را تجزیه وتحلیل کردند. آن ها این ارقام را با داده های تاریخی مقایسه کردند تا به مقدار مرگ ومیر بیشتر از حد معمول پی ببرند.

پژوهشگران از این مرگ ومیر اضافی به عنوان شاخصی برای ارزیابی شمار فوتی های کووید-19 و مقدار جمعیت در معرض ویروس قرارگرفته استفاده کردند؛ رویکردی که دقت آن در بریتانیا و آفریقای جنوبی اثبات شده است. غفاری و همکارانش با استفاده از آمار جهانی درباره درصد مبتلایان جان باخته که با عنوان نرخ کشندگی عفونت (IFR) برای هر گروه سنی شناخته می گردد، تعداد افراد مبتلا به کووید-19 در هر استان را محاسبه کردند.

با تقسیم شمار مرگ ومیر اضافی بر نرخ کشندگی عفونت، برآوردی از تعداد عفونت ها به دست می آید. با این روش، پژوهشگران توانستند به نرخ حمله ویروس یا مقدار جمعیت آلوده پی ببرند. تجزیه وتحلیل نشان داد که کل جمعیت آلوده احتمالا در اغلب استان ها بسیار بالا بود. 11استان کشور تا 17سپتامبر (26 شهریور) نرخ بالاتر از 100درصد داشتند و بالاترین نرخ در سیستان و بلوچستان مشاهده شد.

پژوهشگران نرخ حمله ویروس در این استان را 259درصد برآورد کردند. اگر این عدد دقیق باشد، به این معناست که اغلب افراد دو مرتبه و بعضی حتی سه مرتبه به ویروس مبتلا شده اند. غفاری و همکارانش نتیجه می گیرند که با وجود قرارگیری گسترده جمعیت در برابر ویروس عامل کووید-19، ایمنی جمعی ازطریق عفونت طبیعی در ایران به دست نیامده است. این امر احتمالا ناشی از کاهش ایمنی در طول زمان یا آسیب پذیری د ربرابر گونه های نگران نماینده تازه نظیر سویه دلتا یا ترکیبی از هر دو است.

بعلاوه در بخش دیگری از مطلب نیوساینتیست آمده است: دیپتی گورداسانی از دانشگاه کوئین مری لندن می گوید مطالعات قبلی نشان داده اند که مصونیت در برابر کووید-19 کاهش می یابد و سیستم ایمنی نمی تواند گونه های تازه را به طرز موثر متوقف کند.

منبع: فرارو
انتشار: 2 آذر 1400 بروزرسانی: 2 آذر 1400 گردآورنده: bestlike.ir شناسه مطلب: 1109

به "تقریبا همه مردم ایران به کرونا مبتلا شده اند!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تقریبا همه مردم ایران به کرونا مبتلا شده اند!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید